Митнически служители на МП капитан Андреево откриха 1753 грама сребърни

...
Митнически служители на МП капитан Андреево откриха 1753 грама сребърни
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни накити за над 40 000 лв. на Капитан Андреев

Митнически чиновници на Министерство на правосъдието капитан Андреево откриха 1753 грама сребърни и 293 грама златни украшения при две обособени инспекции на рейсове, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите на 31.08.2023 година, рейс с непозната регистрация идва на пункта на входящо трасе в страната по маршрут от Турция за Румъния през България. В зоната за митническа инспекция трима от пасажерите - двама мъже - турски жители и една жена – румънска гражданка,  декларирали, че придвижват общо 290 кутии цигари. Тютюневите произведения са арестувани с квитанция, защото пренасяната акцизна стока е била над нормата за безмитен импорт, оповестяват от Агенция " Митници ".



На дамата е осъществен и персонален обзор, при който се установя, че в горното долни дрехи са укрити произведения от жълт метал. От укритието са извадени 62 гривни, пръстени, медальони, синджири, обици с общо тегло 289.53 грама от 14-каратово злато и 1 монета - австрийски дукат с тегло 3.47 грама от 23.67 - каратово злато на обща стойност 27 893 лв..

Другият случай на открити контрабандни бижутерийни произведения е открит на същата дата, единствено половин час по-рано, в различен рейс с турска регистрация, ръководен от турски жител. В транспортното средство пътували от Турция през България за Косово 31 пасажери. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която под една от седалките в пасажерския салон са открити осем транспарантни полиетиленови пакета с украшения от бял метал.

Според осъществената от вещото лице експертиза откритите украшения са сребърни проба 925 с общо тегло 1753 грама и са на стойност 12 271 лв.. В хода на инспекцията се открива, че изделията са благосъстоятелност на един от пасажерите – жител на Република Косово.

Контрабандните общо 2046 грама златни и сребърни произведения на обща стойност 40 164 лв. са арестувани. На нарушителите са формирани актове по Валутния закон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР