Митнически служители на МП Калотина откриха 210 кутии (4200 къса)

...
Митнически служители на МП Калотина откриха 210 кутии (4200 къса)
Коментари Харесай

Митничари заловиха 210 кутии контрабандни цигари в консерви с кучешка храна

Митнически чиновници на Министерство на правосъдието Калотина откриха 210 кутии (4200 къса) цигари в запечатани консерви с кучешка храна. Пратката с укрити цигари е открита при инспекция на непридружаван багаж в рейс, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Автобусът с българска регистрация идва на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина на 14.04.2023 година на изходящо трасе от България. В хода на митническата инспекция инспекторите откриват в багажното поделение на транспортното средство пратка без притежател, които да пътува в рейса. В описанието написа, че това е „ храна и гранули за животни “.

Пътническият микробус бил ръководен от сирийски жител

Пратката е с 15 броя фабрично затворени консерви с храна за кучета . По време на контролните дейности обаче митническите инспектори откриват, че всяка от консервите съдържа по 14 кутии цигари с годен български акцизен бандерол.

Установени са общо 210 кутии (4200 къса) цигари, облепени с български акцизен бандерол , само че пренасяни контрабандно в нарушаване на Закона за митниците.

Инспекторите се усъмнили поради подредбата на кашоните

Тютюневите произведения са конфискувани. Срещу лидера на рейса – български жител с букви Х.Р., е формиран акт за откритото административно нарушаване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР