Митнически служители на Митнически пункт Лесово откриха 343 колета с

...
Митнически служители на Митнически пункт Лесово откриха 343 колета с
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни мебели на ГКПП Лесово

Митнически чиновници на Митнически пункт Лесово откриха 343 колета с контрабандни  мебели и други артикули в търговски опаковки на обща стойност над 60 000 лв. при инспекция на камион с персонални движимости.

Товарната комбинация с ремарке с румънска регистрация идва на Министерство на правосъдието Лесово на 09.03.2022 година на входящо трасе от Турция. Шофьорът, турски жител, е заявил, че транспортира от Турция за Германия пратки, съдържащи единствено персонални движимости на физически лица.



При осъществената щателна инспекция митническите чиновници откриват, че с изключение на пратки с използвано персонално имущество, товарът съдържа и 343 колета с опаковани нови мебели и сглобяеми модули на мебели в търговски тип, измежду които дивани, столове, шкафове, матраци, възглавници и аксесоари за мебели.

По време на инспекцията са открити сред товара и 4000 къса (200 кутии) контрабандни цигари от разнообразни марки, както и недекларирани 5 кг пчелен восък и 70 чифта спортни обувки с обозначения на световноизвестни търговски марки.  



Според първичната експертиза от експерт цената на контрабандната стока е над 60 000 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане за стокова контрабанда в огромни размери, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Териториална дирекция Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР