Митнически служители на Капитан Андреево задържаха контрабандни златни накити на

...
Митнически служители на Капитан Андреево задържаха контрабандни златни накити на
Коментари Харесай

Митничари задържаха 1.6 кг. златни бижута на Капитан Андреево


Митнически чиновници на " Капитан Андреево " задържаха контрабандни златни украшения на стойност 146 000 лв., осведоми Агенция " Митници ".

На 27.09.2022 година, на пункта дошъл рейс с турска регистрация, пренасящ 24 пасажери. Превозното средство пътувало от Турция за Румъния. Автобусът бил селектиран за щателна митническа инспекция.

Част от пасажерите заявили, че придвижват кутии цигари, които са конфискувани заради надвишаване на нормите за безмитен импорт от 2 кутии. В хода на инспекцията митнически чиновник забелязал, че един от пасажерите Ф.Д. - румънски жител се пробва да избегне митническата инспекция.

При осъществяване на персонален обзор било открито, че мъжът е укрил към кръста под разтеглив колан, 10 картонени кутии, съдържащи произведения от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, огърлици, обеци. Общо тегло на бижутата възлиза на 1633 грама. Стойността им е оценена на 146 970 лв..

Контрабандните бижута са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Спрямо румънския жител с букви Ф.Д. е взета мярка за неотклонение парична гаранция . Наложена му е и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор.
 Задържаха златни украшения за 144 000 лева на Капитан Андреево
Задържаха златни украшения за 144 000 лева на Капитан Андреево

Това се е случило при две обособени проверки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР