Митнически служители на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост 2

...
Митнически служители на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост 2
Коментари Харесай

Митничари спипаха недекларирана валута за над 1 млн. лв. на Дунав мост 2

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост 2 откриха в камион, влизащ в страната, недекларирана валута с левова равноценност в размер на 1 089 397 лв.. Това оповестяват от Агенция „ Митници “.

На 16 ноември в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 при Видин – Калафат към 04:15 ч. е спрян за митническа инспекция товарен автомобил, пренасящ от Холандия за България артикули за хранително-вкусовата индустрия.

При осъществения оглед на товарното помещение митническите инспектори откриват, че в едно от палетата е скрита жълта чанта, в която има три пакета с огромно количество валута, с номинал от 10, 20, 50, 100 и 200 евро. Общото количество на откритата валута е 557 000 евро с левова равноценност 1 089 397,31 лв.. По случая е формиран акт по Валутния закон, прецизират от Агенция „ Митници “.

От началото на септември до през днешния ден, демонстрира информация на Българска телеграфна агенция в формалния уебсайт на Агенция „ Митници “, в общо 8 случая на този граничен пункт е арестувана недекларирана валута - за над 1 402 000 евро и 15 000 паунда.



Задържаната контрабанда валута е открита и в осемте случая в товарни коли, седем от тях са с турска регистрация и ръководени от турски жители. Валутата е била укрита в градивни и кухини на транспортното средство, в арматурното табло, в транспортираната стока и в багажа и облеклата на водачите.

На водачите са наложени наказания според Валутния закон и са формирани актове за определяне на административно нарушаване, прецизират от Агенция „ Митници “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР