Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево осуетиха два опита за

...
Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево осуетиха два опита за
Коментари Харесай

Осуетиха два опита за прекарване на недекларирана валута през Капитан Андреево

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " осуетиха два опита за незаконно превозване през границата на валута на обща стойност 264 747 лв.. Това оповестяват от Агенция " Митници ".

На 30.09.2024 година на граничния пункт дошъл товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. По метода " разбор на риска " транспортното средство било ориентирано за щателна митническа инспекция.

В хода на физическата инспекция митническите инспектори разкрили във фабрична празнина, намираща се в елемента на хладилното полуремарке, еврови банкноти в купюри с друг номинал.

Установената валута от €100 000 е с левова равноценност 195 583 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура - Хасково - Териториално поделение - Свиленград. Водачът на камиона е притеглен към наказателна отговорност.

При различен случай на 29.09.2024 година при инспекция на рейс, пътуващ от Румъния за Турция митническите чиновници разкрили недекларирана валута - евро и щатски долари с левова равноценност 69 164 лв..

Валутата е била укрита от две пътнички, на които е осъществен персонален обзор. В горното долни дрехи на едната от тях са открити 10 000 евро и 10 000 щатски $, а на другата - 10 000 щатски $ и 7500 евро. По случаите са формирани актове за административно нарушаване.
 Откриха недекларирани €200 000 във фабричните кухини на рейс на Капитан Андреево
Откриха недекларирани €200 000 във фабричните кухини на рейс на Капитан Андреево

По случая е формирано досъдебно производство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР