Митнически служители на ГКПП Дунав мост 2 - Видин Калафат

...
Митнически служители на ГКПП Дунав мост 2 - Видин Калафат
Коментари Харесай

Задържаха близо 9 тона нелегален алкохол, описан като дезинфектант

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 - Видин Калафат задържаха близо 9000 литра етилов алкохол, водка и ракия, разказани като дезинфектант, оповестяват от Агенция " Митници ". Нелегалният алкохол е открит при инспекция на товарен автомобил, напускащ страната през Дунав мост 2. Водачът е заявил, че транспортира групажна стока за Англия, прецизират в известието.

 Снимка: Агенция Митници

Митническите чиновници са се усъмнили в част от товара, разказан като " хигиеничен разтвор за ръце " и разпределен в 192 туби по 20 литра с общо количество 3840 литра. Направената следваща инспекция е открила, че част от течността в тубите е с алкохолно наличие 37,8 градуса с аромат на водка, а друга - 41,3 градуса с аромат на ракия. Количествата са били арестувани. На идващия ден митническите чиновници са направили инспекция в обекта, посочен в документите на товара като производител - завод за биоторове и дезинфектанти в област Габрово, прецизират от Агенция " Митници ". Инспекторите от Търговско дружество Митница Русе, отдел " Митническо разузнаване и следствие ", бранш " Оперативен надзор Свищов " са разкрили на мястото близо 5000 литра течност - част от нея в два куба с съдържимост 1000 литра, а останалата - в туби с етикети с надпис " хигиеничен разтвор за ръце ".

Според данни на чиновници в обекта течностите съставляват денатуриран (негоден за консумация) алкохол и дезинфектант, допълват от Агенция " Митници ". Направените лабораторни проби обаче демонстрират, че по този начин нареченият " хигиеничен разтвор за ръце " е неденатуриран етилов алкохол, кадърен за консумация
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР