Митнически служители конфискуваха 8860 литра нелегален етилов алкохол при проверка

...
Митнически служители конфискуваха 8860 литра нелегален етилов алкохол при проверка
Коментари Харесай

Иззеха 8800 литра нелегален алкохол в Пловдив

Митнически чиновници конфискуваха 8860 литра незаконен етилов алкохол при инспекция в град Пловдив. Това заяви Агенция " Митници ".

На 22.06.2023 година е осъществена инспекция на частен парцел на територията на община Пловдив, в който е ситуирано индустриално хале. Инспекторите открили, че в халето и в прилежащия му двор се съхраняват 9 еднотонни пластмасови съдове и 38 туби, съдържащи течност с характерности на етилов алкохол.

Направеното замерване с техническо средство посочило, че в съдовете се съхраняват 8780 литра течност с алкохолно наличие 96.6 % и 94.5 % , както и 20 литра с алкохолно наличие 43.3% vol. Също по този начин са открити и 60 л безцветна течност с аромат на анасонова напитка.

Собственикът на парцела не е показал документи за произхода на алкохола, както и за заплатен или гарантиран данък за него, който според Закона за акцизите и данъчните хранилища се пресмята на към 91 000 лв..

Нелегалният етилов алкохол с общо количество 8860 литра е арестуван. Взети са проби за лабораторен разбор. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР