Митнически инспектори задържаха недекларирани 95 700 евро в района на

...
Митнически инспектори задържаха недекларирани 95 700 евро в района на
Коментари Харесай

Митничари спипаха недекларирани 95 700 евро край Дунав мост


Митнически инспектори задържаха недекларирани 95 700 евро в региона на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост 2 " при Видин – Калафат, оповестиха от Агенция „ Митници ".

На 23 ноември митническите чиновници спрели за инспекция, влизащ в страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 " при Видин – Калафат, товарен микробус, който превозвал течен ароматизатор от Германия. В хода на контролните действия инспекторите ревизирали фабричните кухини на лекотоварния автомобил. В една от тях те намерили укрита валута, чиято обща стойност възлиза на 95 700 евро.

Под управлението на Районна прокуратура (РП) – Видин против нарушителя се води следствие по формирано досъдебно произвеждане, оповестиха от прокуратурата.

От там допълниха, че с разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство е притеглен като обвинен за преместване през границата на страната на недекларирани парични средства в изключително огромни размери. Той е турски жител и е арестуван за период до 72 часа.

районна прокуратура – Видин е внесла в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на нарушителя. За закононарушението по член 251, алинея 1 от Наказателния кодекс е планувано наказване „ Лишаване от независимост " до пет години и санкция в размер на една пета от цената на предмета на закононарушението, прецизираха още от прокуратурата.

От началото на годината на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 " при Видин – Калафат са предотвратени 16 опита за преместване на недекларирана валута, демонстрира информация на Българска телеграфна агенция в уеб страницата на Агенция „ Митници ". Във всички случаи валутата е била укрита във влизащи в страната коли. Левовата равноценност на арестуваната недекларирана валута общо във всичките 16 случая е за над 3,9 млн. лв..


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР