Митническа служителка бе арестувана снощи на ГКПП Капитан Андреево при

...
Митническа служителка бе арестувана снощи на ГКПП Капитан Андреево при
Коментари Харесай

Митничарка опита да преведе бежанка от Ливан през Капитан Андреево

Митническа служителка бе задържана нощес на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " при опит да преведе незаконно мигрантка от Ливан. Задържаната e митническа инспекторка от София, командирована неотдавна на граничния пункт с Турция.

Прокуратурата притегли митничарката с букви М.А. /54 г./като обвинена по бързо производство  за противозаконното превеждане през граничния контролно-пропускателен от Турция в България на ливанската гражданка. 

На 29 август към 00:30 ч. на пункта дошъл лек автомобил, ръководен от М.А. При инспекцията му чиновник на " Гранична полиция " открил, че сред предните и задните седалки, под огромна чанта, имало укрита жена с паспорт, само че без позволение за влизане в страната. Чужденката била гражданка на Ливан. Установено е, че обвинената М.А. е чиновник на Агенция " Митници ", като при превеждането на непознатата гражданка през границата, тя не е била на работа.

Спрямо М.А е взета мярка за неотклонение " гаранция " и мярка за процесуална насила " възбрана за овакантяване на рамките на България ", оповестиха от прокуратурата.

За закононарушението, в което е упрекната М.А, е планувано наказване " отнемане от независимост " от три до 10 години, санкция от 10 000 до 30 000 лв. и конфискация на част или цялото имущество на дееца.

След обявяване на случая от Агенция " Митници " излязоха с позиция. 

Във връзка със арестувано лице - чиновник на Автомагистрала, което е пътувало в персонално качество през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, Ви осведомяваме, че са подхванати дейности за ангажиране на дисциплинарна отговорност. Подобно тежко действие допуска и налагане на най-тежки дисциплинарни ограничения.

Деянието е останало незавършено и лицето е арестувано вследствие на прецизно спазените процедури за надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Престъпването на закона в служебно, само че и в персонално качество е несъвместимо с митническата специалност и управлението на Агенция " Митници " ще продължи своята политика на тотална неотстъпчивост по отношение на всевъзможни прояви на укоримо държание, се споделя още в позицията. 

Последният оголен случай на трафик на мигранти през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " бе на първи юли т. година Тогава мъж и жена бяха упрекнати за трафик на двама малолетни сирийци, а съдът в Свиленград наложи мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на българския жител Д.Р. (36 г.) и " парична гаранция " по отношение на също гражданката на България Т.Й. (29 г.).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР