Митничарите ще могат да задържат парите на хора, които преминават

...
Митничарите ще могат да задържат парите на хора, които преминават
Коментари Харесай

Удар по длъжниците! Митничарите ще събират дълговет е им на границата

Митничарите ще могат да задържат парите на хора, които минават границата към страни отвън Европейски Съюз със суми в брой над 30 хиляди лева и имат отговорности към държавната хазна в размер над ­5 хиляди лева Това гласят промени във Валутния закон, готови от Министерството на финансите.

Сега, в случай че човек се опита да изнесе за страна отвън Европейски Съюз над 30 хиляди лева и има отговорности над 5000 лева към бюджета, митничарите не му разрешават да изнесе парите. С измененията парите ще бъдат арестувани до 30 дни и ще бъде уведомявана Национална агенция за приходите. Така Национална агенция за приходите ще може да изиска запориране на парите и с тях или част от тях да бъдат покрити отговорностите към бюджета.

Както и до момента при преместване през границата на суми над 10 хиляди евро те ще би трябвало да бъдат декларирани. Но в случай че човек не заявява пренасяните пари, те към този момент няма да бъдат иззети, а ще се прави инспекция дали са свързани с противозаконна активност и ще бъде налагана санкция.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР