Митничарите от Варна задържаха над 576 000 броя PVC опаковки

...
Митничарите от Варна задържаха над 576 000 броя PVC опаковки
Коментари Харесай

Митничарите задържаха над 576 000 пликчета с желирани анимационни герои

Митничарите от Варна задържаха над 576 000 броя PVC опаковки с желирани фигури с изображения на детски анимационни герои, оповестиха от организация " Митници ". Причината - нарушени права върху интелектуална благосъстоятелност. Задържаната пратка е от общо 1 000 кашона с 20 400 кг бруто тегло.

Пратката е пристигнала в Пристанище Варна - Запад с резервоар от Китай. Подадена е митническа декларация за допускане до свободно послание с оповестена стока в контейнера желирани фигурки, със страна на генезис Китай. Изпращач на стоката е компания от Китай. Получател е българска компания.

Контейнерът е подробно тестван на 17 декември 2018 година, в склад в гр. Девня, от чиновници от варненски митничари и граничари.

При инспекцията е открито, че върху опаковките са изобразени герои на " Disney " - Winnie The Pooh.

От митниците са сезирали формалните представители в България на правопритежателя на комерсиалната марка. На 21 декември 2018 година е получено документално удостоверение в Митница Варна, че арестуваната стока нарушава права върху интелектуалната благосъстоятелност на правопритежателя " Дисни Ентърпрайсиз Инк. ". Задържаната стока ще бъде унищожена под контрола на Митница Варна, за сметка на правопритежателя на комерсиалната марка.

За 2018 година, в Митница Варна има 151 случая на артикули, нарушаващи права върху интелектуална благосъстоятелност. Задържани са общо 921 117 броя такива продукти, в осъществяване на законодателството на България и Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР