Митничарите на Летище София спипаха над 2 кг кокаин в

...
Митничарите на Летище София спипаха над 2 кг кокаин в
Коментари Харесай

Задържаха бразилец с 2 кг кокаин в куфара на летище София

Митничарите на Летище София спипаха над 2 кг кокаин в багажа на 44-годишен бразилец, който е пътувал пренос през нашата страна. Мъжът е задържан, наложена му е непрекъсната мярка за неотклонение мярка " задържане под стража ".
Още по темата
Служителите от отдел " Борба с наркотрафика " в териториална дирекция " Митница София " се натъкнали на 2,135 кг бяло вещество при инспекция на багаж на пасажер, оповестиха от Агенция " Митници ".

Наркотикът е открит в куфара на бразилски жител, дошъл на 7 февруари на Летище София от Сао Пауло, пренос през Доха до София с полет на Катарските авиолинии.

По метода " разбор на риска " митническите чиновници избират пасажера за инспекция и след сканиране на багажа му откриват, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети. Намерените два пакета съдържат бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на кокаин. Откритият опиат е с общо тегло 2,135 кг.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Софийската градска прокуратура. Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност, като за закононарушението може да получи наказване " отнемане от независимост " от 10 до 15 години.

Софийският градски съд почете настояването на Софийската градска прокуратура за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 44-годишния бразилски жител А. С. Съдът одобри претекстовете на прокуратурата, че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение при по-лека мярка, както и високата степен на социална заплаха на действието. Мярката може да се апелира пред Софийския апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР