Митничари задържаха 18 т пестициди на МП Капитан Андреево. Става ...

Митничари задържаха 18 т пестициди на МП Капитан Андреево. Става

Пресякоха контрабанден канал за пестициди, задържани са 18 тона

Митничари задържаха 18 т пестициди на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево ". Става въпрос за контрабанден канал , работил повече от година, оповестяват от Агенция " Митници ". Те са арестувани на 23.09.2021 година при инспекция.

Първоначалните данни разкриват 14 идентични колети, при които е допустимо пестициди да са внасяни незаконно, укрити сред перилни препарати. 11 от доставките са осъществени в срока от август 2020 година до април 2021 година , а 3 в срока от юни до август 2021 година, като петнайсетият транспорт е бил арестуван. При съвсем всички открити случаи е употребявано едно и също транспортно средство, доставян е подобен размер стока, разказана като " перилни препарати, омекотители и памперси ", от спедитор в Турция за адресат-юридическо лице в София. Стоката е била допускана за свободно обращение без физически надзор посредством МБ Аерогара София от един и същи чиновник, за което е предоставена дисциплинарна инспекция.

По време на инспекция излиза наяве, че в кашоните зад т. нар " запушалка " от омекотители се транспортират препарати за растителна отбрана. Задържани са 21 381 броя опаковки в бутилки и полиетиленови пакети с общо 14 578 литра и 3824 кг разнообразни типове и марки препарати за растителна отбрана за над 321 000 лв.. За арестуваната доставка е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически чиновник от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.
 Снимка 551635
Източник:

Източник: news.bg