Митничари задържаха 1170 кашона с опаковки за цигари и 583

...
Митничари задържаха 1170 кашона с опаковки за цигари и 583
Коментари Харесай

Митничари задържаха над 1100 кашона с опаковки за цигари и над 580 ролки филтърна хартия в района на „Дунав мост 2“

Митничари задържаха 1170 кашона с опаковки за цигари и 583 ролки с коркофан - филтърна хартия за произвеждане на цигари, при инспекция на товарен автомобил в региона на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост 2 “ при Видин - Калафат, оповестяват от Агенция „ Митници “.
На 22 септември към 22:00 часа в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “ при Видин - Калафат митнически чиновници спрели за инспекция излизащ от страната товарен автомобил, ръководен от български жител. Водачът е показал товарителница, в която се показва, че транспортира опаковъчна хартия от България за Италия. При осъществената физическа инспекция митническите инспектори разкрили в товара палети с опаковки за цигари и коркофан (филтърна хартия). При осъществената щателна митническа инспекция в товара са открити 26 палета, съдържащи 1170 кашона с опаковки за цигари от разнообразни предпазени търговски марки, както и четири палета с общо 583 ролки с коркофан, също с надписи на предпазени търговски марки, прецизират от организацията.
Стоките за арестувани заради подозрения, че се транспортират в нарушаване на регламента на Европейския парламент и на Съвета по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. 
От началото на годината това е четвъртият предотвратен опит на този граничен пункт за контрабанда на суровина за незаконно произвеждане на цигари, демонстрира информация на Българска телеграфна агенция в уеб страницата на Агенция „ Митници “. В един от случаите са арестувани 1360 кг коркофан. При три случая са арестувани общо 799 ролки коркофан и 2637 кашона с опаковки за цигари.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР