Митничари спопаха близо 40 килограма марихуана на Кап. Андреево.На 02.03.2023

...
Митничари спопаха близо 40 килограма марихуана на Кап. Андреево.На 02.03.2023
Коментари Харесай

Митничари спипаха близо 40 килограма марихуана на Кап. Андреево

Митничари спопаха близо 40 кг марихуана на Кап. Андреево.

На 02.03.2023 година на пункта в посока към Република Турция идва влекач с полуремарке с българска регистрация. Шофьорът – български жител, декларирал, че пътува от България за Турция без товар и няма персонални движимости, артикули или валутни полезности за обявление. 

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в матраците на леглата за отмора в шофьорската кабина са открити 64 полиетиленови пакета, машинно запечатани и вакуумирани, съдържащи суха зелена тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който посочил реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 39.550 кг на стойност 158 200 лв., съобщи през днешния ден.бг.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на товарния автомобил е арестуван за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура -Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на лидера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР