Митничари са открили недекларирана валута за 2 204 065 лева

...
Митничари са открили недекларирана валута за 2 204 065 лева
Коментари Харесай

Митничари откриха валута за над 2,2 млн. лева при три проверки на Капитан Андреево

М итничари са разкрили недекларирана валута за 2 204 065 лв. при инспекции на три транспортни средства.

При първия случай на 2 март 2023 на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " дошъл рейс, пътувал от Украйна за Турция . При митническа инспекция във фабрична празнина в стълба за влизане в транспортното средство бил открит полиетиленов плик със 125 000 щатски с левова равноценност 230 531 лв., оповестиха от Агенция " Митници ".

На идващия ден на пункта бил определен за щателна митническа инспекция пътнически микробус, каран от молдовски жител, в който пътували от Турция за Молдова и негов съотечественик и украинка . Във фабрични кухини в кабината на лидера и в особено приспособен тайник в задната стена на микробуса били открити пакети, увити в черни полиетиленови пликове. Било открито, че пакетите съдържат пачки с общо 32 461 000 украински гривни за 1 623 050 лв..
 Откриха валута на стойност 1.3 млн. лева на Капитан Андреево
Откриха валута на стойност 1.3 млн. лева на Капитан Андреево

Парите били укрити във фабрични кухини на товарен автомобил

Третият случай е от 5 март 2023 година, когато товарен автомобил с турска регистрация, пътувал от Германия за Ирак , е селектиран за подробен митнически надзор, в това число с рентгенова инсталация, при който са маркирани зони с подозрителна компактност. При последващата физическа инспекция във въздуховода в товарния отсек на полуремаркето са открити еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на недекларираната валута е 179 200 евро с левова равноценност 350 484 лв..

По случаите са формирани бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Териториалното поделение в Свиленград към Районната прокуратура в Хасково.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР