Митничари откриха златни накити за 606 252 лева в автобус,

...
Митничари откриха златни накити за 606 252 лева в автобус,
Коментари Харесай

Откриха контрабандно злато за 606 252 лева в автобус, влязъл от Турция

Митничари откриха златни украшения за 606 252 лв. в рейс, влезнал от Турция, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Окръжна прокуратура – Хасково притегли като обвинен водача Р.Р., на 53 година Автобусът е спрян за инспекция на 26.03.2021 година В него били открити 1 674 броя златни пръстени, гривни, медальони, синджири, с общо тегло 7,977 кг, оповестиха от държавното обвиняване.

Рейсът се движел по линията от Турция към Северна Македония, през България. Когато пристигнали на митническия пункт, водачът, неговите двама помощници и 21 пасажери, оповестили, че нямат артикули за обявление. При осъществена инспекция, в това число и на транспортното средство със профилирана рентгенова инсталация, митническите чиновници открили съществуването на подозрителна зона във фабрична празнина в рейса. На мястото е бил открит особено приспособен тайник с достъп към багажното поделение. В него са били открити 25 пакета, съдържащи бижутерски произведения от жълт метал.

Извършената експертиза на изделията от експерт е открила, че бижутата са направени от 14-каратово злато, като те са на обща стойност 606 252 лв..

Контрабандните златни произведения са конфискувани. По досъдебното произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “, под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково, се правят следствени дейности.

На обвинения Р.Р. е наложена възбрана да напуща рамките на Република България с разпореждане на наблюдаващия прокурор и му е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 5 000 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР