Митничари откриха 62 800 къса /3140 кутии/ цигари в кашони

...
Митничари откриха 62 800 къса /3140 кутии/ цигари в кашони
Коментари Харесай

Откриха близо 63 000 къса цигари в кашони с кроасани и под седалки при 4 проверки на Дунав мост

Митничари откриха 62 800 къса /3140 кутии/ цигари в кашони с кроасани, под пасажерските седалки, в облегалките и кухини на коли при четири обособени инспекции на микробуси и леки коли, осъществени в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе, оповестяват от Агенция " Митници ".

При първия случай товарният микробус, ръководен от българин, е пътувал от България за Франция. При инспекция в транспортираните в микробуса кашони с кроасани, митническите чиновници откриват сред кроасаните общо 550 кутии цигари от 5 разнообразни търговски марки, всички с годен български акцизен бандерол.

При втория случай митничарите отклоняват пътнически микробус за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе. Превозното средство, ръководено от българин и пътуващо от България към Австрия, е тествано подробно и под пасажерските седалки, в черни полиетиленови пликове, са открити 250 кутии (5000 къса) цигари от 10 разнообразни разновидности, всичките облепени с годен български акцизен бандерол.

При различен случай, още веднъж край русенския Дунав мост митничарите ревизират български лек автомобил, пътуващ от България за Германия. При сканиране с рентген в облегалките на пасажерските седалки и във фабрична празнина над шофьорското място са открити тютюневи произведения с български бандерол с общо количество от 9800 къса от осем марки и разновидности.

По-късно същия ден е спрян български микробус, пътуващ за Франция. В хода на инспекцията му във фабрични кухини под автомобила и в кухини в купето са открити 37 000 къса (1850 кутии) цигари с български бандерол от две марки.

Към момента на инспекциите не са показани изисканите документи. По случаите са формирани актове за определяне на административни нарушавания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР