Митничари откриха 32 716 маркови дрехи на ГКПП Капитан Андреево

...
Митничари откриха 32 716 маркови дрехи на ГКПП Капитан Андреево
Коментари Харесай

Близо 33 хил. маркови дрехи задържани на ГКПП Капитан Андреево

Митничари откриха 32 716 " маркови " облекла на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " при инспекция на товарен автомобил на 9 януари.

Маршрутът на транспортното средство е бил от Турция през България за Германия. Товарният автомобил е бил с турска регистрация, а съгласно показаните документи от лидера - турски жител, той превозвал групажна стока, по-голяма част от която текстил.

Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация. При последвалия физически надзор митническите чиновници откриват, че измежду заявената стока, в дъното на товарното помещение, са укрити 115 колета с облекла. Открити са 29 198 панталона, якета, спортни комплекти, чорапи, елеци, мъжки боксерки- всички с логата на световноизвестни марки.

Недекларираните артикули са арестувани. На водача е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница артикули без знанието и разрешението на митническите органи.

В хода на контролните дейности, в товарното помещение на камиона, са открити и други 67 колета, съдържащи 3518 текстилни произведения, брандирани със знаци на известни търговски марки.

Стоките са арестувани в осъществяване на Европейския правилник 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая следва да бъдат известени притежателите на съответните марки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР