Митничари от Териториална дирекция Митница-София са задържали голямо количество маркови“

...
Митничари от Териториална дирекция Митница-София са задържали голямо количество маркови“
Коментари Харесай

Задържани са големи количества „маркови“ стоки в камион на ГКПП „Кулата“

Митничари от Териториална дирекция Митница-София са задържали огромно количество „ маркови “ артикули и други текстилни произведения, при инспекция на товарен автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ . Иззети са 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с обозначения на световноизвестни марки, както и 55 200 чифта мъжки чорапи без съпътстващи документи.

Камионът с българска регистрация е дошъл на 5 май на изходящо трасе от България на граничния пункт. Според показаните от лидера документи, той е превозвал групажна стока за Испания. Служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница-София са селектирали товарния автомобил за щателна инспекция.

В хода на контролните дейности инспекторите откриват измежду транспортирания товар 40 колета, съдържащи общо 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с портмонета с обозначения на предпазените марки „ Louis Vuitton “, „ Dior “ и „ Gucci “. „ Марковите “ артикули са арестувани заради подозрения за нарушени права на интелектуалната благосъстоятелност .

За случая следва да бъдат известени притежателите на съответните търговски марки.

При инспекцията в товара са открити и 92 колета с общо 55 200 чифта мъжки чорапи с етикети, обозначаващи, че са създадени в Китай, които не са били разказани в съпътстващите документи и за които все още на инспекцията не са показани доказателства за сбъднат импорт в Европейски Съюз, заради което също са арестувани. Работата по случая продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР