Митничари от Одеса са разкрили измама с незаконен износ на

...
Митничари от Одеса са разкрили измама с незаконен износ на
Коментари Харесай

В Украйна разкриха митническа измама със слънчоглед за България

Митничари от Одеса са разкрили машинация с противозаконен експорт на слънчоглед с подправени документи на стойност над 2,2 милиарда гривни (около 100 млн. лева.), оповестиха от Държавната митническа работа на Украйна, представена от „ 24 часа “.

Няколко украински компании експортьори подали документи в митницата в Одеса за митническо оформяне на товари. Според показаните документи селскостопанската продукция е пътувала за България, а договорът за доставката ѝ е подписан с чешка компания.

Митничарите обаче се усъмнили в достоверността на предоставената информация. Поради това почнали инспекция и били изпратени интернационалните претенции за потвърждаване на изискванията за пряк превоз на артикули за България като страна адресат, както и за удостоверение или опровергаване външно-икономическите връзки на предприятията от украински експортьори с чешката компания.

Оказало се, че никакви контракти с украински компании чешкото дружество не е подписало, а печатът, посочен на импортирания за инспекция контракт, е недействителен. Освен това посочената банкова сметка не отговаряла на сметката на чешката компания.

 

Етикети: БългарияизмамаОдесаУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР