Митничари на пункт Летище Варна откриха 20 литра наливен алкохол

...
Митничари на пункт Летище Варна откриха 20 литра наливен алкохол
Коментари Харесай

Спипаха мъж с голямо количество цигари и ракия в пластмасови бутилки

Митничари на пункт Летище Варна откриха 20 литра наливен алкохол в пластмасови бутилки и 23 200 къса (1160 кутии) цигари в багаж на пасажер за Лондон, български жител. Това оповестиха от Агенция " Митници ".

Пътникът е спрян за инспекция при обработката и предаването на чекирания багаж. Служители открили в багажа му недекларирани 1160 кутии цигари с български акцизен бандерол, както и 10 пластмасови бутилки с съдържимост по два литра - цялостни с етилов алкохол с характерности на ракия. Недекларираните акцизни артикули са конфискувани. Срещу пасажера е формиран акт за откритото административно нарушаване и ще му бъде наложена санкция.

Това е най-голямото количество алкохол, открито в багаж на пасажер на Министерство на правосъдието Летище Варна през тази година. Рекордното количество 53 520 къса (2676 кутии) цигари в пътнически багаж беше намерено от митническите чиновници на пункта през месец октомври т.г. в багажа на български жител пътуващ за Хамбург.

Само от началото на месец август насам конфискуваните цигари от митническите чиновници на летището при инспекции на пасажери по интернационалните линии са 267 520 къса (13 376 кутии), като количеството е по-голямо от арестуваните цигари на Министерство на правосъдието Летище Варна през цялата предишна година. Иззетите цигари са най-вече с български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на акцизното и митническо законодателство и евентуално с комерсиална цел поради по-високите им цени в други страни.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР