Митко Ценов спечели балканската титла в бятането на 3000 метра

...
Митко Ценов спечели балканската титла в бятането на 3000 метра
Коментари Харесай

Ценов: Готов съм за много под 8:20 мин

Митко Ценов завоюва балканската купа в бятането на 3000 метра стийпълчейз в Стара Загора с резултат от 8:45.30 минути и показа, че най-важно за него е било да си направи генерална подготовка за Европейското състезание в Берлин при започване на идващия месец.

" Доволен съм, тъй като през днешния ден се пробвах да направя една подготовка като реплика за сериите на Европейското състезание. Топлото време не ми се отрази доста добре, само че като цяло мога да кажа, че съм удовлетворен от последното си съревнование преди най-отговорния старт за сезона. Следващият старт ще бъде в Берлин, където се надявам всичко да бъде както би трябвало.
 Балканиадата по лека атлетика - втори ден @@@

Днес не съм мислил за резултат. Целта ми беше тактически да избягам дистанцията на нюх, да не се разпределям на макс. В Берлин също няма да тичам за резултат, там ще тичам за място. Знаем, че в никакъв случай не се бяга доста бързо на такива шампионати. Там се надявам да съумея да направя най-бърз финален километър.

Да не споделям огромна дума, само че тренировките ми вървят доста по-добре, в сравнение с трябваше по проект. Направих доста мощни тренировки в последните дни и съм сигурен, че съм подготвен за един доста прекрасен резултат - доста под 8:20 мин. Трябва ми малко шанс и да уцеля точното време за тичане.

Мислех за повече време да се откъсна от стийпълчейза, тъй като единствено една зима пропуснах, в която и няма по какъв начин да се бяга тази дисциплинираност. Плановете бяха да направя малко по-висока скорост. Но действително видяно, за Европейското състезание в Берлин на 1500 м ще ми бъде доста по-трудно. Има такива мощни резултати сега, за които ще ми трябват най-малко 2-3 години качествена подготовка. Докато при стипъла познавам всеки един бегач, бягали сме доста пъти дружно. Дори мога да кажа, че всеки един от тях в друг старт съм го бил. Тук имам доста по-голям късмет да направя нещо значимо, откъдето и да е другаде.

Промених съвсем всичко от страна на подготвителен развой, от метод на живот. Опитвам се да почивам повече, да съм оптимално концентриран на всяка една подготовка. Неща, които преди ми се губеха, и бях на приливи и отливи – един месец упражнявам доста качествено, няколко дни се отпусках. Видях, че не става по този метод, а се изисква доста огромен труд. С тези старания в този момент се надявам, че ще дойдат и резултатите.

В Стара Загора ситуацията е... доста е крепко, с една дума. Хубаво е, доста хубаво се бяга. В България това е топ-мястото за тичане ", сподели Ценов след балканската си купа в Стара Загора.

Националният му връх в дисциплината е 8:20.87 мин.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Стара Загора

Снимки: ВЛАДИМИР ИВАНОВ, делегат на Sportal.bg в Стара Загора

ФОТОГАЛЕРИЯ от втория ден на Балканиадата ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от първия ден на Балканиадата ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР