Митко Кацев идва със съпругата си Дженифър, за да продължи

...
Митко Кацев идва със съпругата си Дженифър, за да продължи
Коментари Харесай

Инженер по кибер сигурност напусна Силициевата долина, за да...

Митко Кацев идва със брачната половинка си Дженифър, с цел да продължи една вековна традиция в рода му - произвеждане на прекрасен български мед

Инженер по кибер сигурност и брачната половинка му - капиталов медиатор, се преселиха от Силициевата котловина в карловското село Соколица. Митко Кацев и брачната половинка му Дженифър се заеха с пчеларство. За тях огромната идея е да създадат българския мед прочут по целия свят.

Решението го взехме дружно с Дженифър, концепцията да вършим това бе доста вдъхновяваща. А аз желаех да основа баланс в живота си, да не бъда непрестанно пред компютъра, а да имам допир и с друга част от живота, споделя 30-годишният инженер.



Двамата с 27-годишната Дженифър към този момент имат своите достижения в пчеларството - първият експорт на български мед, създаден в техния пчелин в този миг пътува през океана за Калифорния. Освен това, дружно с български пивовар, те съумели да основат чудната напитка медовина, част от културата на старите българи. Сега Митко и Дженифър Кацев поставят началото на план за нейното всеобщо произвеждане.

Митко Кацев е от Карлово, още от дете демонстрира музикална заложба. Пял е пред президента Георги Първанов дружно със популярната Гуна Иванова. Малкият Митко е един от най-ярките гении в предаването на Ники Априлов „ Като лъвовете “. Занимава се и с програмиране - тази пристрастеност го води и през днешния ден. По-късно приключва компютърни системи и технологии в Техническия университет в Пловдив.



Преди 9 години емигрирах в Съединени американски щати, завоювах зелена карта от лотарията. Съпругата ми Дженифър е американка от китайски генезис, родена е в Атланта, само че е израснала в Калифорния. Тя е приключила изящни изкуства, компетентност живопис. Но нейният професионален опит е като капиталов медиатор, споделя той.

В Съединени американски щати го посрещнали родственици, които от години живеели в Калифорния. След това решил да се откри в Силициевата котловина.



Живеех в Сан Хосе, целият регион се споделя Заливът на Силициевата котловина. Започва от Сан Франсиско и се простира на юг, споделя Митко. Там той работи като експерт по кибер сигурност.

С Дженифър се разкрили в уебсайт за запознанства, като 90 на 100 от младите с такива специалности.

Още след първата среща споделих с другари, че най-вероятно ще се оженя за това момиче. Може би най-определящото нещо бе, че Дженифър вижда света през призма, където всичко е допустимо, споделя Митко. Сега, близо три години по-късно, счита, че и той самият носи тези качества.

Предложил й брак три месеца откакто се срещнали и се оженили година и половина по-късно. А навръх сватбата им се родила концепцията да се реалокират в България.



Митко и Дженифър идват през ноември 2019-а. Обикалят страната, с цел да схванат къде желаят да се открият. Единодушно избират Пловдив. Първоначално мислили да отворят магазин в " Капана ", но поради пандемията се насочили към онлайн продажби.

Влезли в партньорство с пивовар от София - почнали да вършат медовина от мед, вода и дрожди. Пивоварят бе намерил остарели предписания на тази напитка, записани от Петко Славейков.

Нашият мед стигна до Калифорния. Миналия месец бяхме там, говорихме с много локални магазини, в които продават европейски артикули. Имаме няколко проспекта за евентуални партньорства, споделя той.

Междувременно Митко и Дженифър към този момент имат сътрудници в медената компания - тъй като родът на майка му е огромен и част от него са потомствени пчелари, те сплотяват напъните си, с цел да обезпечат мед с високо качество и нужните количества за експорт. А Дженифър работи по основаването на нови артикули, като съчетава мед с други супер храни - чили, люти чушки, джинджифил. Като художник тя прави и дизайна на етикетите и опаковките.

В същото време и двамата резервират оптимално главните си специалности. Той към този момент има ангажимент от влиятелна организация в Калифорния да организира образования в сферата на кибер сигурността посредством видео курс. Работи и с други клиенти - интервюира млади инженери по сигурността, които да се включат в консултантската му компания и за които основава работни места в България.

Освен с развиването на компанията за мед, Дженифър също работи интензивно и в други сфери - тя е сертифициран треньор по личностно развиване, подкрепя клиенти в решаването на вложения, свързва хората и основава общества в интернет. Тя е админ на група за чужденците в Пловдив с над 5000 членове.

Двамата обичат планинарството, намират време за излети, за срещи с родителите и роднините на Митко и най-малко два-три пъти да отидат до пчелина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР