Митингът ще се проведе на летище Ататюрк в най-големия турски

...
Митингът ще се проведе на летище Ататюрк в най-големия турски
Коментари Харесай

Турция кани лидери на мюсюлмански държави на милионен митинг в подкрепа на палестинците

Митингът ще се организира на летище " Ататюрк " в най-големия турски град. Очаква се милиони хора от цяла Турция да се съберат на демонстрацията, добавя Българска телеграфна агенция.

По информация на в. " Сабах " на митинга са поканени редица задгранични държавни глави, както и духовни водачи . Поканени са саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман, египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, както и държавните глави на Либия, Ливан и Йордания . Засега няма информация дали водачите са приели поканата.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който ще участва на събитието, прикани турските жители да вземат участие в митинга, с цел да изразят солидарността си с палестинците.

Лидерът на Партията на националистическото деяние (ПНД) Девлет Бахчели, водачът на партия " Велик съюз " Мустафа Дестиджи, водачът на Партията на новото благополучие (ПНД) Фатих Ербакан, ръководителят на ислямистката кюрдска партия ХЮДА Зекерия Япъджъоглу също ще участват, написа " Сабах ".

В демонстрацията ще се включат доста авторитетни представители на медиите, спорта, изкуството, бизнеса, както и представители на палестинската диаспора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР