Митингът е под надслов Справедливост за Митко!“ Роднини, близки и

...
Митингът е под надслов Справедливост за Митко!“ Роднини, близки и
Коментари Харесай

Обществен гняв: Протест на хората от Цалапица пред прокуратурата в Пловдив


Митингът е под надпис „ Справедливост за Митко! “

Роднини, близки и другари на убития Димитър Малинов от Цалапица стачкуват още веднъж пред постройката на прокуратурата в Пловдив. Инициатор на проявата е майката на починалия юноша Атанаска Бакалова, а организацията се реализира посредством публичната група сподвижници от Цалапица във Facebook, предава БГНЕС.

Митингът под надпис „ Справедливост за Митко! “ стартира в 12 часа. Това е втори митинг пред пловдивската прокуратура, откакто на 10 август хората от Цалапица се събраха там с претенции за разгласяване на резултатите от следствието и гледище за смяна на обвиняванията към братята близнаци, арестувани към този момент с претекста „ укривателство “. Протестиращите упорстват те да бъдат привлечени като съучастници на посочения за директен палач Рангел Бизюрев.

При предходната демонстрация майката на убития юноша се срещна с окръжния прокурор Ваня Христева, само че съобщи, че е останала неудовлетворена, защото не е получила отговори на своите въпроси. Тогава стана ясно, че съдебно-медицинската експертиза към момента не е подготвена, а от изчезналия в чужбина палач към този момент няма и диря.

Другото искане на протестиращите е отговорните за опороченото изначало следствие служители на реда да бъдат уволнени и осъдени. Затова те се зарекоха, че митингите им ще продължат до откриване на цялата истина за жестокото ликвидиране на 24-годишния юноша.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР