Митинг в Киев, организиран от бившия президент на Грузия и

...
Митинг в Киев, организиран от бившия президент на Грузия и
Коментари Харесай

В Киев поддръжници на Саакашвили искат импийчмънт на Порошенко

Митинг в Киев, проведен от някогашния президент на Грузия и някогашен шеф на област Одеса в Украйна, Михаил Саакашвили, желае импийчмънт на президента на Украйна Петро Порошенко , оповестява " РИА Новости ".

По време на шествието, те викат " Импийчмънт, импийчмънт ". Според полицията към 1,5 хиляди души са взели участие в митинга. На европейския площад стачкуващите са почнали митинга с молитва. Полицейски чиновници следят събитието, а обстановката в центъра на украинската столица е спокойна.

 Сблъсъци на митинга в Киев
Сблъсъци на митинга в Киев

Около 5000 недоволни се събраха през вчерашния ден

17 октомври пред Народното събрание в Киев организира митинг, на който участниците желаеха да се анулира депутатския имунитет, осъществяване на изборната промяна и приемане на закон за основаване на антикорупционен съд. Първоначално съорганизаторите бяха от разнообразни политически сили , в това число партията " Движение на новите сили " на Саакашвили. След първата седмица на манифестации множеството от участниците оповестиха отдръпването си от митинга.

Активна поддръжка на демонстрациите оказва единствено партията на Саакашвили, а самият той разяснява, че остава в палатковият лагер, повдигнат от протестиращите пред постройката на Народното събрание.

Той дава обещание, че палатковият лагер ще стане " подготвителен лагер ", където хората ще бъдат подготвени в " способи на мирна демократична битка ".

 Порошенко даде обещание в
Порошенко даде обещание в " предвидимо бъдеще " референдум за НАТО

Столтенберг посъветва Киев да се концентрира върху рационализация, битка с корупцията и подсилване на демокрацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР