Митинг и жива верига пред сградата на жп гарата в

...
Митинг и жива верига пред сградата на жп гарата в
Коментари Харесай

Жива верига в защита на сградата на жп гарата в Нова Загора

Митинг и жива верига пред постройката на жп гарата в Нова Загора направиха няколко десетки жители довечера, които се оповестиха срещу проектите на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ тя да бъде съборена, с цел да бъде построена нова.

Протестиращите настояха познатото като „ приемно здание “ да бъде прието от Министерство на културата като монумент на културата от локално значение.

Хората, пристигнали на митинга в отбрана на остарялото здание на жп гарата разясниха, че това е част от историята на Нова Загора и премахването и ще промени образа на града.

„ В лицето на служебното държавно управление, имам поради Министерство на културата виждаме някакъв лъч вяра. Защото, в случай че тази гара придобие статут на монумент на културата от локално значение надали ще я пипнат “, сподели протестираща жена.

„ Искаме да запазим гарата, която е на 100 години и е може би втора или трета в България “, добави друга.

„ Искаме да остане, да, за това сме тук най-вече – мемоари, имаме история и желаеме да я съхраним “, сподели трета демонстрантка.

Депутатът от „ Демократична България “ Димитър Сяров застана зад настояванията на протестиращите.

„ Поемам ангажимент да направя всичко, което несъмнено е в границите на закона в диалог с министъра процедурата да бъде ускорена и да запазим постройката “.

Кметът на Нова Загора Николай Грозев отхвърли коментар по тематиката.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР