Митичният вратар на Реал Мадрид Франсиско Буйо призова УЕФА да

...
Митичният вратар на Реал Мадрид Франсиско Буйо призова УЕФА да
Коментари Харесай

Легенда на Реал Мадрид: УЕФА да ни признае този трофей

Митичният вратар на Реал Мадрид Франсиско Буйо прикани УЕФА да признае извоюваната Copa Iberoamericana, завоювана през 1994 година против Бока Хуниорс (победа с 3:1 в Мадрид и загуба с 1:2 в Буенос Айрес). Въпросният мач е противопоставял носителя на Купата на краля и този на Copa de Oro Sudamericana (нещо като Суперкупата на Южна Америка - б.р.).

" От УЕФА да изгледат видеото от мача в Буенос Айрес и ще видят, че нещата бяха съществени. Бока играха на живот и гибел, тъй като трофей, извоюван против Реал Мадрид, дава огромен интернационален авторитет. Но не го реализираха, тъй като бяхме по-добри. Този трофей е наш и би трябвало да го признаят. Не ми е ясно по какъв начин на Барселона им признават Купите на панаирните градове, като първоначално съставът им беше комбинация от играчи на Барса и Еспаньол. Тази купа би трябвало да се признае от спортната пълномощия. Спечелихме я на терена против огромен противник ", безапелационен е Пако Буйо пред AS.

Paco Buyo reclama a la UEFA un trofeo del Real Madrid ganado en 1994: " Ese título es nuestro y deben reconocerlo " https://t.co/TyUo1MUypi pic.twitter.com/Gk7cmkTB5M
— 20mdeportes (@20mDeportes) April 17, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР