Митичният „Стадио Олимпико“ в Рим може скоро да бъде преименуван

...
Митичният „Стадио Олимпико“ в Рим може скоро да бъде преименуван
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА призова един от митичните италиански стадиони да се преименува

Митичният „ Стадио Олимпико “ в Рим може скоро да бъде преименуван в памет на един от най-великите италиански футболисти в историята Паоло Роси. Или най-малко това е апелът на президента на ФИФА Джани Инфантино, представен от родното издание dsport.

„ Какво се чака да се даде името на Олимпийския стадион на Паоло Роси? Няма различен италианец, който да е направил повече за спорта и за Италия в сложен миг повече от Роси. От месеци се пробват да схвана кой би трябвало да го реши това нещо и не съумявам. Виждам, че всички ръководители са тук, в „ Палацо Векио ", помогнете да се прекръсти стадиона. Смятам, че Паоло Роси го заслужава “, сподели Инфантино по тематиката.

Роси умря в края на 2020 година, само че в славната си кариера на футболист закупи световно самопризнание след Световното състезание през 1982 година Той минава през доста тежко административно наказване, с цел да се завърне в точния момент за Мондиала в Испания, където бележи 6 гола за триумфа на „ Скуадра Адзура “ със Световната купа.

Не е ясно обаче по какъв начин биха реагирали почитателите на Лацио и Рома, чиито тимове играят точно на „ Стадио Олимпико “. Паоло Роси е носил екипите на Ювентус, Комо, Виченца, Перуджа, Милан и Верона, само че не и на столичните грандове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР