„Митичните седем танкера на Кирил Петков всъщност са начин да

...
„Митичните седем танкера на Кирил Петков всъщност са начин да
Коментари Харесай

Иво Христов: С митичните седем танкера Петков прехвърля проблема от болната на здравата глава

„ Митичните седем танкера на Кирил Петков в действителност са метод да се трансферира казуса от болната глава на хубавичко. Това е все едно да кажеш на жадния в пустинята „ Уредих те с вода от планината. Само би трябвало да отидеш да си я донесеш. “ Само дето няма път до там, нито има цистерна. Това са неуместни изявления. Нито имаме контракт, нито имаме слот за разтоварване и регазификация, нито имаме подготвена инфраструктура за транспорт т.е. става въпрос за свободни съчинения. Но този мит се пуска в обращение, с цел да бъде упражняван напън върху служебното държавно управление. Всеки път, когато жителят получава сметката си или предприемачът вижда разноските си за сила и стартира да роптае, ще му бъде казвано: “Ние бяхме уредили седем танкера, те чакат някъде в морето. Но служебното държавно управление не направи нужното, с цел да ги докара. “ Това съобщи пред Българска национална телевизия евродепутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов.

По думите на Христов даже седемте танкера на Кирил Петков да бяха действителни и даже да имаше опция газът да бъде пренесен до България, това отново няма да реши казуса, тъй като количествата са незадоволителни.

„ Вече се нагнетява нервност, че в случай че някой допусне изобщо да бъде възобновен разговорът с „ Газпром “, той ще бъде изменник на евроатлантическите полезности. Онзи, който го направи, ще бъде обект на огромен напън и огромна медийна нервност. Дали ще го направи служебното държавно управление, могат да кажат единствено служебният министър на енергетиката и министър председателят. Едно служебно държавно управление не е призвано да взема решение стратегически въпроси. Дори и да прояви такава самодейност, по-късно постоянното държавно управление ще вземе решение дали да продължи тази тактика. Служебното държавно управление не може да се ангажира с сходни дълготрайни проекти, колкото и да е притиснато

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР