Митевски е подсъдим за най-големия банков обир в най-новата история

...
Митевски е подсъдим за най-големия банков обир в най-новата история
Коментари Харесай

Бившият главен касиер на ”Алфа Банк” влиза в затвора за 14 години

Митевски е обвиняем за най-големия банков грабеж в най-новата история на България. Според обвиняването той е присвоил милионите в интервала 2008 - 2010 година, като е употребявал е подправени документи.

 

Решението на Върховния касационен съд, с което се удостоверява наказването, несъмнено на Митевски от Софийския апелативен съд, към момента не е оповестено. Заради епидемията от бегълци от правораздаването, законодателни промени ограничаха публичността на правосъдните актове, с които се постановява затвор, до момента в който наказването не бъде въведено в осъществяване точно от прокуратурата. От държавното обвиняване прецизираха сбито, че нужното е подхванато неотложно.

 

Според обвинителния акт - в интервала 2008 - 2010 година - на три пъти, Митевски е изнесъл от банката над 21 милиона лв.. Това е станало в чанта за преносим компютър. За задачата е фалшифицирал документи, само че и е бил улеснен от занижения надзор и неналичието на камери, добавя БНР.

 

Петко Митевски беше упрекнат през 2011 година. През 2017 година се укри и делото против него продължи задочно до предходната година, когато се яви в Софийския апелативен съд и беше арестуван. Времето, прекарано в ареста, ще бъде приспаднато от размера на 14-годишното му дейно наказване.

Междувременно през 2016 година " Алфа банк " престана да съществуването и беше купена от друга банка. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР