Мебелен магазин Mitchell Gold + Bob Williams затваря

...
Mitchell Gold + Bob Williams, която се разрасна от малък
Коментари Харесай

Mitchell Gold + Bob Williams, която се разрасна от малък производител на тапицерии в Северна Каролина до национална верига за търговия на дребно с мебели, спира дейността си, като се позовава на слаби продажби и проблеми с осигуряването на финансиране. Това е най-новият търговец на дребно, страдащ от бавните продажби, тъй като потребителите се отказват от разходите.

Около 500 служители в Северна Каролина губят работата си в резултат на затварянето, каза временният изпълнителен директор Крис Мойе в известие, изпратено до Министерството на търговията на щата през уикенда. Очаква се разделянето да се случи в двуседмичния период, който започна на 26 август, според известието за приспособяване и преквалификация на работниците или WARN.

Затварянето на Mitchell Gold е още един знак за пауза на потребителите в дискреционните разходи. Продажбите в Home Depot и Target са спаднали през последните си тримесечия. Best Buy заяви във вторник, че понижава горната част на прогнозата си за фискалната 2024 г., тъй като очаква намаляващите продажби на технологии да достигнат дъно тази година, преди да се стабилизират.

Mitchell Gold + Bob Williams се затваря. Mitchell Gold + Bob Williams се затваря. Бен Хидер/Гети изображения

Мичъл Голд и Боб Уилямс основаха своя бизнес заедно през 1989 г. През десетилетията фирмата се превърна в основен производител и продавач на мебели със собствени фирмени магазини и търговски обекти, както и виртуални магазини, които предлагаха дизайнерски услуги в някои региони.

Мебелните магазини, особено търговците на дребно от висок клас като Mitchell Gold + Bob Williams, се борят, тъй като хората намаляват проектите за подобряване на дома и артикулите с големи цени. Итън Алън съобщи този месец, че през тримесечието, завършващо на 30 юни, нетните продажби на дребно са паднали със 17,2%.

„Сегашният икономически климат постави значителни предизвикателства пред мебелната индустрия в САЩ“, пише Мойе в известието, добавяйки, че слабата среда е влошена от липсата на финансиране за компанията.

„Също така наскоро и неочаквано научихме, че компанията не е в състояние да осигури критично финансиране, за да продължи бизнес операциите“, пише той. „След това злощастно развитие вече стана ясно, че вече не можем да продължим да работим.“

Stephens Group, частна инвестиционна компания, която придоби компанията през 2014 г., наскоро инвестира 20 милиона долара за преструктуриране, се казва в изявление до CNN във вторник. Но това не беше достатъчно, за да спаси бизнеса.

„Малко след това преструктуриране кредиторът на компанията оттегли подкрепата си, принуждавайки Mitchell Gold + Bob Williams да прекратят дейността си“, каза Stephens Group. „Компанията направи най-доброто, на което беше способна в една много трудна ситуация.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР