Митата на САЩ върху вноса на европейски автомобили могат да

...
Митата на САЩ върху вноса на европейски автомобили могат да
Коментари Харесай

САЩ може да загубят $14 млрд. от митата върху коли от ЕС

Митата на Съединени американски щати върху вноса на европейски коли могат да костват на американската стопанска система 13-14 милиарда $. Това е предизвестила Европейската комисия в отговор на питане на Вашингтон за коментар по въпроса, оповестява американското издание " Политико ".

" Допълнителни мита от 25 % за колите и автомобилните елементи преди всичко ще окажат отрицателен резултат върху брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати в размер 13-14 милиарда $, като салдото по настоящата сметка на Съединени американски щати няма да бъде повлиян позитивно. "

Президентът Доналд Тръмп наскоро заплаши вноса на европейски коли с мита от 20 %, в случай че Брюксел не отдръпна цените и другите търговски бариери, наложени в нарастващия търговски спор.

Европейските автомобилостроители са произвели в Съединени американски щати 2,9 милиона коли, което се равнява на 26 % от американското автомобилно произвеждане предходната година, прецизира документът.

Дори без да се регистрира Крайслер (Chrysler), който съгласно Еврокомисията е един от обичайните " трима огромни " американски автомобилостроители, само че към този момент е европейска благосъстоятелност, производството на компании, притежавани от европейски притежатели в Съединени американски щати, доближава 16 % от националното произвеждане или 1,8 милиона автомобила.

Документът припомня на Вашингтон, че европейските компании, които създават в Съединени американски щати, постоянно внасят нужните елементи за американските им фабрики и изнасят огромна част от крайното произвеждане.

По този метод те способстват доста за възстановяване на комерсиалния баланс на Съединени американски щати, който е приоритет за администрацията, акцентира Европейска комисия.

Освен това в документа на Еврокомисията се показва, че налагането на вносни американски мита за европейските коли може да провокира " контрамерки " от комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати.

" Това влияние ще бъде усложнено доста от евентуалните контрамерки на американски търговски сътрудници върху огромен размер от търговията ", предизвести Комисията.

" Ранните изследвания, които се базират на опита от член 232 (от Закона за разширение на търговията на САЩ) за стоманата и алуминия, предвиждат, че американски експорт за над 294 милиарда $ (или 19 % от целия експорт през 2017 година) може да стане обект на ответни ограничения в другите браншове от американската стопанска система. Тези контрамерки могат да разширят отрицателното въздействие и върху брутния вътрешен артикул ", отбелязва Европейска комисия. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР