Митът за потоп, изпратен от разгневен бог, за да накаже

...
Митът за потоп, изпратен от разгневен бог, за да накаже
Коментари Харесай

Колко пъти е бил намиран Ноевият ковчег

Митът за потоп, изпратен от ядосан господ, с цел да накаже човечеството като удави съвсем всички, се появява в неочакван брой култури, от Гун-Ю в античен Китай до вавилонския мит, който може да е въодушевил Библията.

Въпреки че евентуално се основават на мемоари за антични наводнения, тези легенди не трябва да се одобряват безусловно. Във версията на Библията, да вземем за пример, човек натоварва лодката си с по две от всяко животно (удивително достижение, като се има поради, че евентуално в никакъв случай няма да открием всички типове на планетата), след което оцелява потоп (а и самите животни) и наново заселва Земята, в който развой евентуално е имало много кръвосмешения най-малко през първите няколко генерации.

Въпреки неправдоподобността на мита (ако би трябвало да се одобри буквално), има редица хора, някои от тях с запаси да работят, които имат вяра, че Ноевият ковчег е същински и че към момента може да лежи някъде на сушата или в океана, и да бъде открит, по някакъв метод заобикаляйки разграждането и ерозията в продължение на хиляди години.

Християните, които имат вяра в Ковчега, са склонни да мислят, че той е на планината Арарат в Турция, където е останал неоткрит, до момента в който те не са се появили. Защото хората, които в действителност имат вяра в кораба, са склонни много постоянно да считат, че са го намерили.

 НОЕВ КОВЧЕГ. В.Косов 140х100 х.м. 2018

Мъж на име Джордж Хагопян твърди, че е разкрил Ковчега не един път, а два пъти, цялостен веднъж повече, в сравнение с е необходимо… Той споделя, че като малко момче се е изкачвал до високите места на планината Арарат. Поради 4-годишна суша, споделя той, ковчегът не е бил прикрит в нормалния си снежен гроб, а се е подавал и Джордж се е изкачил по стълбите от външната му страна, след което е отишъл и на палубата.

Той посещава кораба още веднъж, съгласно личните си (недоказани) разкази, и твърди, че дървото към този момент е вкаменено.

 Französischer Meister um 1675 001

.

Според една друга история съветския водач, лейтенант Владимир Росковицки, е намерил ковчега през 1916 година и е изследвал стаите и клетките му, само че след това детайлностите за неговата находка са изгубени или потиснати след съветската гражданска война.

Тази история обаче се оказва машинация, осъществена от списание през 1940 година, което даже се преструва, че интервюира измисления Росковицки.

 Nuremberg chronicles f 11r 1

Въпреки че не твърди, че го е намерил, астронавтът Джеймс Ъруин става ревнив християнин откакто се пенсионира и управлява няколко експедиции до планината Арарат, с цел да търси Ковчега.

Всичките му експедиции обаче приключват с неуспех.

 Woodcut of Noah's Ark from Anton Koberger's

През 1993 година CBS излъчва „ Невероятното изобретение на Ноевия ковчег “, филм, в който се демонстрира парче дърво, за което се допуска, че идва от Ноевия ковчег. Според индивида, който го е намерил – Джордж Джамал – то е било взето от Ковчега като доказателство от откриването му.

Джамал, незает артист, по-късно признава, че това е машинация, с която е целял да покаже какъв брой едва компанията, направила документалния филм, ревизира информацията си. „ Свещеното “ дърво в действителност е от железопътните релси в Лонг Бийч. Самият Джордж в никакъв случай не е бил на планината Арарат, нито е стъпвал в Турция.

 Allessandro Masnago - Cameo with Noah's Ark - Walters 421447

2021 си беше една много натоварена година, само че бихте си помислили, че ще се разчуе, в случай че някой откри Ноевия ковчег. Археолозите от плана Noah’s Ark Scans в действителност настояват, че са го намерили благодарение на 3D сканиране като екипът има вяра, че е видял обект, отговарящ на описанията в Библията.

„ Такива успоредни линии и прави ъгли под повърхността са нещо, което не бихте очаквали да видите в естествена геоложка групировка “, споделя тогава откривателят по плана Андрю Джоунс. „ Но резултати са това, което бихте очаквали да видите, в случай че става въпрос за основана от индивида, която дава отговор на библейските условия за Ноевия ковчег. “

Междувременно геолозите считат, че това е канара.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР