Митът за петък 13-и е развенчан! Оказва се, че най-нещастният

...
Митът за петък 13-и е развенчан! Оказва се, че най-нещастният
Коментари Харесай

Понеделник 27-и е новият петък 13-и

Митът за петък 13-и е развенчан! Оказва се, че най-нещастният ден в годината е понеделник 27-и

Именно тогава с хората се случват най-вече беди и нещастни случаи. Това свидетелства доклад на експерти, основан върху милиони искове на клиенти…

А 30-и август е най-опасният ден в календара за влюбените двойки. В този ден, съвпадащ с края на летните отпуски, доближават сериозно равнище факторите, провокиращи спорове.

„ На 30 август двойките осъзнават, че лятото е свършило окончателно. Обикновено тогава влюбените стартират да си късат нервите един на различен с безполезни разногласия, които се отразяват отрицателно на взаимоотношенията им “, споделя
английският психотерапевт Пола Хол. Според нея към 30 август фамилната естетика стартира да се трови от справедливи и субективни фактори.

Първо, еуфорията, останала след летния отпуск, дефинитивно се изпарява

Тя отстъпва място на прозата на деня.

Второ, сътрудниците нормално осъзнават, че за времето на почивката са си омръзнали порядъчно.

Трето, на домашния им адрес стартират да идват купища сметки за възнаграждение на летните удоволствия, които постоянно надвишават финансовите им благоприятни условия, и двойките изпадат в меланхолия.

Последният гвоздей в ковчега на взаимоотношенията е забит от осъзнаването на обстоятелството, че до идната отпуска към Коледа е още доста, доста далече…

„ Както е известно, хората се опасяват от петък 13. Но нашите данни демонстрират, че най-вече нещастни случаи, ПТП, пожари и т. н. стават точно в понеделник 27 “, декларира Кевин Синкпер – представител на застрахователна компания.

По принцип понеделниците, както е известно, са тежки дни

Изследване, извършено от учени от Япония, демонстрира, че броят на сърдечните пристъпи и инсултите в понеделник заран доста нараства. Именно тогава медиците записват най-вече смъртни случаи от сърдечносъдови болести.

В понеделник заран при множеството хора внезапно се покачва налягането, което води до влошено самочувствие и даже гибел. Освен това в понеделник се правят най-вече опити за самоубийство спрямо който и да е различен ден от седмицата. Според специалисти феноменът на покачвания брой самоубийства в понеделник навежда на мисълта, че самоубийството е обвързвано с резултата на началото на новия интервал. Отчаяните в нещастието си хора от време на време не могат да одобряват мисълта, че стартира още една седмица, сходна на предходната.

Ако понеделник е най-тежкият ден от седмицата, то последният понеделник на януари е най-депресивният ден в годината

Това твърди Клиф Арнал от Университета з Кардиф. А януари е най-депресивният месец. Британският академик стига до този извод след многогодишни проучвания,
основани на социологически анкети.

„ През януари времето е изключително обратно, освен това се скапва към средата на месеца. По това време хората стартират да връщат задълженията, насъбрани към коледните и новогодишните празници. Обикновено към края на януари тези, които тържествено са си дали обещание през новата година да се откажат или да създадат нещо, вземат решение да не помнят за това решение като за мимолетно лудост. В края на януари множеството от нас са обхванати от предпочитание да избягат някъде. Всичко им омръзва и равнището на мотивацията им пада до най-ниската степен през годината “, отбелязва Клиф Арнал.

Инфо: www.livescience.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР