Мита на САЩ върху вноса на европейски автомобили могат да

...
Мита на САЩ върху вноса на европейски автомобили могат да
Коментари Харесай

САЩ могат да загубят до 14 млрд. долара от мита върху вноса на европейски коли

Мита на Съединени американски щати върху вноса на европейски коли могат да костват на американската стопанска система 13-14 милиарда $. Това е предизвестила Европейската комисия в отговор на питане на Вашингтон за коментар по въпроса, оповестява американското издание " Политико ", представено от Българска телеграфна агенция.

Налагането на такива цени ще навреди най-вече на американската стопанска система, показва Брюксел в документа от 11 страници с дата от петък.

Вътрешен разбор на Европейски Съюз " демонстрира, че спомагателни мита от 25% за колите и автомобилните елементи преди всичко ще окажат отрицателен резултат върху брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати в размер 13-14 милиарда $, като салдото по настоящата сметка на Съединени американски щати няма да бъде повлиян позитивно ".

Президентът Доналд Тръмп наскоро заплаши вноса на европейски коли с мита (предлаганият размер обаче е 20%), в случай че Брюксел не отдръпна митата и другите търговски бариери, наложени в нарастващия търговски спор. Европейските автомобилостроители са произвели в Съединени американски щати 2.9 млн. коли, което се равнява на 26% от американското автомобилно произвеждане, предходната година, прецизира документът.

Дори без да се регистрира " Крайслер " (Chrysler), който съгласно бележките на Еврокомисията е един от обичайните " трима огромни " американски автомобилостроители, само че към този момент е европейска благосъстоятелност, производството на компании, притежавани от европейски притежатели в Съединени американски щати, доближава 16% от националното произвеждане или 1.8 млн. автомобила.

" Голямото нещо са колите "

Документът припомня на Вашингтон, че европейските компании, които създават в Съединени американски щати, постоянно внасят нужните елементи за американските им фабрики и изнасят огромна част от крайното произвеждане. По този метод те способстват доста за възстановяване на комерсиалния баланс на Съединени американски щати, който е приоритет за администрацията, акцентира Европейска комисия.

В изявление за " Фокс нюз ", излъчено през вчерашния ден, Тръмп сподели, че преглежда митата като най-силния инструмент за отстъпки от комерсиалните сътрудници. " Знаете, колите са огромното нещо... Можем да приказваме (за) стомана, можем да приказваме (за) всичко. Голямото нещо са колите. "

Особено подвластни от износа на коли към Съединени американски щати са Япония, Мексико и Германия. Някои от поддръжниците на Тръмп, който упорства, че с натиска си ще получи преференциални търговски покупко-продажби, обаче се притесняват, че ходовете му единствено ще доведат до вълна от ответни ограничения, написа " Уилстрийт джърнъл ". Такива към този момент оповестиха Канада, Европейският съюз, Китай, Индия, Турция, Русия и други. В някои от случаите митата следва да влязат в действие.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (767)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР