Мит или реалност? Кафето полезно ли е за вас? Ако

...
Мит или реалност? Кафето полезно ли е за вас? Ако
Коментари Харесай

Ето кои хора НИКОГА не трябва да пият кафе

Мит или действителност? Кафето потребно ли е за вас?

Ако се ръководите от обстоятелствата, сте прав. Нови изследвания прибавят към досегашните отчети здравословните изгоди от кафето, в това число отбрана против диабет вид 2, болест на Паркинсон, чернодробно заболяване, рак на простатата, заболяването на Алцхаймер, болежка от гърба на компютъра и други, оповестява Си Ен Ен.

Но в случай че решите да повярвате на мита, също бихте били прави. Има моменти, когато кафето е нездравословно за вас и зависи от вашата генетика, възрастта ви и даже метода, по който го приготвяте.

Любители на кафето, радвайте се! Вече има задоволително изследвания, които предлагат да се пие кафе за положително здраве. 

Мащабно проучване на повече от 25 000 фенове на кафе в Южна Корея демонстрира, че умерената дневна консумация, т.е. три до пет чаши дневно, е обвързвана с по-нисък риск от калций в коронарните артерии. Този фактор е превъзходен предиктор за бъдещи сърдечни болести и в предишното не е изучаван доста.

Наскоро е открито също, че четири чаши кафе дневно умерено понижават риска от меланом, доста рисков рак на кожата. В изследването обаче, кафето без кофеин не обезпечава никаква отбрана. Проучването поддържа предходно изобретение за връзка сред кафето и понижения риск от базално-клетъчен карцином, най-често срещаният тип рак на кожата.

Друго скорошно изследване преглежда потреблението на кафе и множествената склероза. Установено е, че потреблението на доста кафе, т.е. четири до шест чаши дневно, понижава риска от заболяване от множествена склероза. Сега откривателите желаят да проучат въздействието на кафето върху рецидивите и дълготрайните увреждания при множествена склероза.

Като прибавим към това съществуващи проучвания за заболяването на Паркинсон и Алцхаймер, в този момент откривателите имат вяра, че кафето може да е невропротектор, което значи, че напитката може да потиска производството на възпалителни маркери в мозъка. И за това може да не е отговорен единствено кофеина. Изследователите стартират да търсят други съединения в кафето, които също могат да оказват помощ.

Преди да се втурнете към обичаното си кафене за двойно мока лате, имайте едно мислено за тези изследвания.

Повечето проучвания дефинират " чаша " кафе като 5 до 8 унции, към 100 mg кофеин и черно или може би с малко сметана или захар. Нито едно от тези чудовища от 24 унции, покрити с карамел и бита сметана.
 Не комбинирайте изварата с ТОВА, става рискова за здравето Не комбинирайте изварата с ТОВА, става рискова за здравето
Павел Исанбаев, експерт по намаляване в клиниката Bormental в Челябинск, сподели пред РИА Новости с какви артикули е потребно да се примес...

Проучването за следене на здравните експерти в Харвард, което стартира през 1986 година, и изследването за здравето на медицинските сестри, което стартира през 1976 година, от десетилетия наблюдават навиците на пиянство на кафе на здрави мъже и дами.

„ Не открихме връзка сред потреблението на кафе и нараснал риск от гибел по каквато и да е причина, гибел от рак или гибел от сърдечно-съдови болести. Дори хората, които пият до шест чаши кафе дневно, не са изложени на нараснал риск от гибел ”, написа доктор Роб ван Дам от Харвардското учебно заведение по опазване на здравето.

Предишни изследвания не постоянно са вземали поради сериозните здравословни изгоди, съпътстващи кафето, като пушене и липса на физическа интензивност. Днешното пиянство на кафе не дава отговор безусловно на тази мухъл и откривателите са по-склонни да изследват това държание в своите резултати.

Докато изгодите за здравето от кафето не престават да се появяват, цялата история не е толкоз розова. В някои изследвания доста високата консумация (шест или повече чаши на ден) понижава изгодите.

Някои популации могат да намерят потреблението на кафе евентуално нездравословна. Хората с проблеми със съня или неконтролиран диабет може да се наложи да се съветват с лекаря си, преди да прибавят кофеин към диетата си. Съществува и угриженост по отношение на използването на кофеин измежду младежите.
 Това нещо в спалнята вреди на здравето, махнете го още през днешния ден! Това нещо в спалнята вреди на здравето, махнете го още през днешния ден!
Идеалната температура за сън е сред 16 и 18 градуса по Целзий. Когато външната температура стане по-висока от 20 градуса, може да е до...

И има генетична разновидност, която доста от нас имат, която може да повлияе какъв брой бързо телата ни метаболизират кофеина. Генът се назовава CYP1A2 - в случай че имате бавната версия, това би обяснило за какво имате толкоз доста сила, която прелива единствено след чаша или две или за какво това може да способства за високото ви кръвно налягане.

Жените би трябвало да извърнат особено внимание. Кафето може да усили горещите талази в менопаузата. А бременните дами може да са по-склонни да помятат (това към момента се обсъжда), само че кофеинът доближава до плода и може да ограничи растежа. Лекарите предлагат единствено една чаша дневно по време на бременност.

И забавното е, че методът, по който приготвяте кафето си, може да промени и вашето здраве - в мазната част на кафето има съединяване, наречено кафестол, което може да усили неприятния холестерол или LDL. Тази част остава в хартиените филтри, тъй че до момента в който ги употребявате за подготвяне на утринното си кафе, рискът понижава. Но в случай че сте фен на френската преса, турското кафе или вареното кафе, известно в Скандинавия, може да изложите здравето си на риск.

За доста от нас кафето е благословия. И до момента в който избягвате проблемите му, актуалната просвета наподобява споделя, че можете да продължите да му се наслаждавате, без да чувствате виновност.

Кафето е потребно за вас, само че е добре да го пиете в точното количество.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР