Мит или практика е ресторантите ол инклузив по морето да

...
Мит или практика е ресторантите ол инклузив по морето да
Коментари Харесай

Мит или практика е ресторантите "ол инклузив" да предлагат стара храна

Мит или процедура е заведенията за хранене " ол инклузив " по морето да оферират останала от предходните дни храна, артикули с изминал период на валидност и фалшив алкохол, осведоми бТВ.

От началото на лятото инспекторите от Агенцията по сигурност на храните са направили близо 2900 инспекции по Южното Черноморие, при които са съставили 100 акта.

Услуги с по-ниско от контрактуваното качество и опити за използване на друг вид нелоялни практики са измежду недоволствата от туристите и измежду установените от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) нарушавания по морето, заяви ръководителят на комисията Димитър Маргаритов.

Най-често срещаното нарушаване продължава да бъде разминаването сред обещаното и това, което клиентът получава на място. Има случаи на неточно оповестяване на цените на услугите на плажа.

Маргаритов даде образец и с неработещи климатици в хотели с 3 и над три звезди, което с изключение на, че в допълнение нажежава лятото на туристите, е и нарушаване на Наредбата за категоризацията.

По-рядко се открива липса на категоризация. От началото на сезона комисията е затворила 12 заведения по морето. Това обаче е краткотрайна мярка и в случай че те подхващат нужните дейности и приведат активността си в сходство, ще могат да работят.

Маргаритов сподели, че посредством виртуалните приемни на КЗП са постъпили над 70 сигнала.

По отношение на алкохола той изясни, че досега и през миналите сезони при инспекциите рисков алкохол не е установяван. Инспекторите обаче са се натъквали на разнообразни несъответствия. Например на случаи, в които алкохолът е бил разводнен или още при производителя липсват съставки, които според условията за физико-химичния състав би трябвало да ги има, с цел да може една напитка да се споделя бренди, водка или уиски.

Едва три са базите с " ол инклузив ", при които е открита храна с изминал период на валидност.  Глобите за предложение на храна с изминал период на валидност са от 1000 до 3000 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР