Мит е, че зелената енергия ще бъде по-евтина. Преходът към

...
Мит е, че зелената енергия ще бъде по-евтина. Преходът към
Коментари Харесай

Генералният директор на TotalEnergies: Мит е, че зелената енергия ще бъде по-евтина

Мит е, че зелената сила ще бъде по-евтина. Преходът към произвеждане на сила с нулеви излъчвания ще докара до по-високи цени на силата. Това съобщи шефът на френския енергиен колос TotalEnergies Патрик Пуян.

„ Вярваме, че всъщност този енергиен преход ще значи по-висока цена на електрическата енергия “, сподели Патрик Пуяне пред The ​​Financial Times.
„ Има доктрина, която споделя, че възобновимите енергийни източници са по-евтини, тъй че цената ще бъде по-ниска, споделя Патрик Пуяне, само че добавя: „ Не считаме по този начин, тъй като системата, в която имате повече възобновими енергийни източници, е по-малко ефикасна. “

Преди това ръководителят на TotalEnergies изрази подозрения по отношение на планувания ритъм на преход към коли без излъчвания.

„ Искате хората да харчат повече пари за коли, които имат същите характерности като мотор с вътрешно горене. Защо би трябвало да харчат повече пари? Отговорете ми? “, пита Пуян.

Ръководителят на френския енергиен колос споделя, че политиците и деятелите са наивни да считат, че производството на нефт и газ може да бъде понижено, преди задоволително възобновими източници да заемат мястото им.

„ Темповете на прехода няма да бъдат идентични на всички места “, сподели той.

„ Не можем да желаеме от африканските страни да не създават запаси, тъй като създаваме техните запаси за личен комфорт в продължение на 20 години. “

Патрик Пуяне счита, че работата с Глобалния юг е нужна, тъй като без нея няма решение на казуса с климата.

TotalEnergies продължава да поддържа тактика, която слага производството на петрол и газ преди всичко и плановете за възобновима сила на второ място. От своите 16,8 милиарда $ финансови разноски през 2023 година компанията е похарчила почти две трети за изкопаеми горива и една трета за своя „ нисковъглероден “ интегриран енергиен бизнес.

„ Трябва да бъда мощен в нефтената и газовата индустрия… Поради това хората купуват нашите акции преди всичко “, означи ръководителят на TotalEnergies.

TotalEnergies има вяра, че компанията ще стартира да получава облаги от зелена сила не по-рано от 2028 година, когато ще генерира паричен поток от към 4 милиарда $.

Източник – The ​​Financial Times/Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР