Мит е, че всички строежи са спрени. Когато политици крещят

...
Мит е, че всички строежи са спрени. Когато политици крещят
Коментари Харесай

Огромен финансов дефицит в МРРБ от над 100 млн. лв. установила Комитова

Мит е, че всички градежи са спрени. Когато политици крещят против мен, че служебното държавно управление не е построило нищо, това надълбоко ме наскърбява. Натъкнахме се на голям финансов недостиг в Министерство на регионалното развитие от над 100 милиона, установихме, че бюджетът е привършен, когато служебното държавно управление встъпи в служба.

Това съобщи служебният районен министър Виолета Комитова в ефира на " Дарик радио ”. 

Министерство на районното развиване и благоустройството извършва над 2200 градежа на стойност над 7.5 милиарда лева, увери районният министър. Тя изясни още, че сега се извършват 341 обекта в пътната сфера - пътища, мостове, автомагистрали. 

" По Оперативна стратегия " Региони в напредък " имаме 1326 плана, от които 1009 здания от Националната стратегия за саниране. 340 обекта се извършват по Управление на трансгранично съдействие. За подсилване на свлачища и срутища изпълняваме 26 обекта, а във ВИК бранша имаме 170 обекта. За всички тези градежи е обезпечено финансиране ”, разясни Комитова.

Съвсем скоро в употреба ще се вкара и бент. " Студена ”, чийто ремонт продължава към този момент 9 години.

Комитова даде за образец още ремонта на Автомагистрала " Хемус ”. Бившият министър председател Бойко Борисов и представители на ГЕРБ непрекъснато изясняват, че автомагистралата е спряна. Комитова обаче уточни, че първият сектор от Ябланица до Плевен с дължина 51 км ще бъде приключен до 2024 година Изграждат се приблизително по 1 км на месец като това е реалистичния период за довеждане докрай на обекта. 

" Втори образец е обходният път на Бургас, който посетихме на 21 септември, с цел да забележим дали се строи. Там разбрахме от шефа на ОПУ - Бургас, че този план е почнал преди 14 година И ще се приключи следващата година през април ”, изясни още Комитова.

В Министерство на регионалното развитие към този момент работи и комисия по качеството, която занапред стартира инспекции. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР