Мит е, че с поскъпването на газа ще се вдигнат

...
Мит е, че с поскъпването на газа ще се вдигнат
Коментари Харесай

Муравей Радев: Мит е, че с поскъпването на газа ще се вдигнат цените на всички продукти

" Мит е, че с повишаването на газа ще се вдигнат цените на всички артикули, както и, че семействата доста ще обеднеят. Може да обеднееш по различен метод, в случай че си ленив. " Това е мнението на някогашният финансов министър от кабинета на Иван Костов Муравей Радев.
Според него може да се чака повишаване само на стоките и услугите, директно подвластни от цената на газа - тези, които употребяват газа като суровина.
По думите му предлагането на Българска социалистическа партия за 5% Данък добавена стойност върху хляба като нездравословно и рисково:
" След хляба идва сиренето, месото, детските храни – събаря се бюджетът, страната изпада в криза”, посочи Радев в изявление за bTV. Той дефинира като " детинска " и концепцията на министъра на земеделието да моли огромните търговски вериги да не трансформират цената на хляба.
" Какво им пречи да разхвърлят надценка над стотиците други стои и да я платим без да я усетим. Печалбата става ясна на края на годината. "
Радев не утвърждава и концепцията на Красимир Каракачанов:
" Той пък цяла кошница желае да постави, да фиксира избран облагата. От кое бе, Краси? На моя другар Каракачанов ще му кажа, че не е това методът. Няма да реализира нищо, тъй като в стопанската активност има относително честни способи да смачкаш облагата. Освен това в никакъв случай, когато страната е правила такива опити - не е свършвало добре. "
Според него " страната би трябвало да разчисти пътя от всички спънки пред конкуренцията. Тогава цените не шават, те заспиват, когато има същинска конкуренция - това е същинския път. "
Според Муравей Радев 10-процентното нарастване на заплатите в бюджетната сфера не би трябвало да е на калпак, а съгласно резултатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР