Мистерията със съдбата на шефа на Генщаба на руската армия

...
Мистерията със съдбата на шефа на Генщаба на руската армия
Коментари Харесай

УБИТ ИЛИ ОТЛЮСПЕН? Къде изчезна шефът на руския Генщаб ген. Герасимов?

Мистерията със ориста на шефа на Генщаба на съветската войска Валерий Герасимов се заплита с всеки ден. Армейският военачалник отсъстваше от парада в Москва по случай Деня на успеха 9 май за първи път от десетилетие, а слуховете, че е тежко ранен в Украйна или мизвергант от Владимир Путин набират скорост.

Въпросът къде е военачалник Герасимов, не се чува за първи път в последно време. Особено след известия за визитата му в Харковска област. Както " Ню Йорк Таймс " писа, генералът е бил покрай Изюм, където съветските войски се опитвали да развият атака. Тогава се появи информация, че военният бе ранен с дронб и незабавно е евакуиран.

Тази информация популяризира екссъветникът на шефа на Министерство на вътрешните работи Антон Геращенко, само че други източници на западните медии в Москва настояват, че Герасимов е " липсващ " по висше разпореждане от Кремъл.

„ Имаме удостоверение, че той в действителност е бил там, само че нямаме удостоверение, че е бил ранен. Освен това към този момент имаме избрани потвърждения, че той не е бил ранен “, сподели Виктор Андрусив, консултант на министъра на вътрешните работи, в ефира на индивидуален телемарафон в Украйна.

Олексий Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, прикани да не се има вяра на слуховете, че Герасимов е бил ранен край Изюм, само че удостовери обстоятелството, че украинската войска е унищожила десетки високопоставени офицери там с ракетен удар.

„ Имам съображение да се колебая, че Герасимов въобще е бил на територията на Украйна и още повече учредения да се колебая, че той е бил ранен “, сподели Арестович, който си изяснява отсъствието на началника на съветския Генщаб на парада в Москва с елементарна недружелюбност.

„ Именно Герасимов трябваше да бъде индивидът, който ще разубеди Путин да нахлуе в Украйна. Той знаеше, че тази компания е обречена на неуспех, само че не посмя да каже това на Путин. Не му доближи храброст да каже на президента, че съветската войска не е подготвена “, съобщи Арестович в изявление с деятеля за правата на индивида Марк Фейгин.

Валерий Герасимов е шеф на Генералния щаб на съветските въоръжени сили и първи заместник-министър на защитата. За последно той се появил обществено на 4 май на среща, на която се обсъждаха военните паради на 9 май. Ако генералът е съумял да избегне раняване, то не е избегнал кариерните проблеми, считат специалисти.

Военният специалист Олег Жданов, базирайки се на свои източници, твърди, че Герасимов е отхвърлен от командването на военната интервенция в Украйна.

„ Има информация, към момента е вътрешна информация, само че има информация, че военачалник Герасимов е отхвърлен от управлението на интервенцията в Украйна за несъблюдение на поставените задания. Той не е отхвърлен от поста си, само че в този момент не я управлява “, съобщи в ефира на телевизионния канал Белсат на 6 май военният специалист Олег Жданов.

Заплита се мистерията с Шойгу и Герасимов, източници от Пентагона с шокиращи разкрития

„ Той няма да бъде публично „ отхвърлен “. Там не постъпват по този начин. Путин в никакъв случай не е постъпвал по този начин. Това ще намали моралния дух на армията. Най-вероятно Герасимов ще бъде някъде в сянка, а ще управляват други генерали. Александър Дворников, може би. Путин обаче няма да го „ отстрани “ толкоз намерено “, съобщи пред Канал 24 съветският правозащитник Марк Фейгин.



Путин: - Сергей Кужугетович, по какъв начин сте със здравето?

Герасимов: - Много е надалеч, какво сподели?

Шойгу: - Да атакуваме Приднестровието.

Струва си да се означи, че точно военачалник Дворников, който постоянно е именуван Касапина от Сирия след сирийската акция, от април дава отговор за войната в Украйна. Смяната на управлението пристигна след неуспеха на проекта на Кремъл да завземе украинската столица. Освен Сирия „ заслугите “ на Дворников включват присъединяване в борбата за Грозни, както и Крим и Донбас.

Анексирането на полуострова и поддръжката на военните формирования в така наречен ДНР и ЛНР бяха осъществени от Южния боен окръг на съветската войска. Което се командва точно от военачалник Дворников. Това е доставка на оръжие, военно командване, агентура, краткотрайни съветници - т.е. всички, които са били там.

Офицерите, които са участвали там. За всичко това отговаряше Южният боен окръг “, споделя Александър Мусиенко от Центъра за военно-правни проучвания. Биографията на Герасимов също включва Сирия, Крим и Донбас, той е именуван създател на „ Доктрината Герасимов “, която е в основата на съветската идея за „ война от ново потомство “.

Без военачалник се организира още един церемониал в Русия. В Екатеринбург за първи път от доста години събитието се организира без командващия на Централния боен окръг генерал-полковник Александър Лапин.

Този път командването на парада бе поверено на неговия заместител генерал-майор Рустам Минекаев. Водещият на предаването на парада показа Минекаев като „ краткотраен главнокомандващ на Централния боен окръг “.

Впрочем 9 май мина относително умерено и по фронтовете на войната. От трибуната на парада Владимир Путин въобще не приказва за идна нуклеарна война, а за попречване на световна война. Президентът не разгласи нито готовност, нито публична война на Украйна, макар че господарят на Кремъл нито един път не е употребява израза „ специфична военна интервенция “.
ТЕМА преди 26 минути 834 преди 2 часа 413 преди 2 часа 356
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР