Мистерията около спипания с допинг Георги Йомов продължава с пълна

...
Мистерията около спипания с допинг Георги Йомов продължава с пълна
Коментари Харесай

Звезда на ЦСКА даде нова проба за допинг, чакат резултатите

Мистерията към хванатия с допинг Георги Йомов продължава с цялостна мощ. Решението за неговото наказване трябваше да излезе още преди двайсетина дни, само че към момента продължава да липсва.

В ЦСКА не обелват и дума за случая, самият нападател също не подвига и не отговоря на телефонните повиквания. Припомняме, че крилото е със спрени права от 25 август, когато към месец по-рано в тялото му са открити следи от неразрешено за приложимост вещество.

Пробата на Йомов беше взета след първия мач с Македония ГП в Лига на конференциите. Впоследствие стана ясно, че допингът в тялото на Георги е дехидрохлорметилтестостерон.

Оказа се, че Йомов е бил съветван от собствен прочут – фитнес-инструктор, да помпа мускули с въпросното вещество. Хванати с него спортисти обаче горят за 4 години.

Съвсем скоро на Йомов му е била взета нова проба, за която се твърди, че е най-достоверна и може на 100 % да потвърди съществуването на неразрешени субстанции.

„ Става въпрос за проучване на косъм. Такъв е взет от главата на Георги. Всичко това се е случило не в България, а в чужбина, защото проверяващата комисия към ФИФА е държала да бъде употребена лаборатория отвън нашата страна. Случаят се забави, тъй като ЦСКА прави всичко допустимо Йомов да се размине с най-тежкото наказване, което му беше съвсем несъмнено. За задачата са ангажирани допустимо най-хубавите юристи. Става въпрос са адвокатска адвокатска фирма в Швейцария, употребена от огромни светила в спорта “, прецизираха източници пред БЛИЦ.

Говори се, че точно в Швейцария е била взета тестът на Йомов от косата му. За задачата той е пътувал незабавно до там.

„ Един ден му звъннаха и му споделиха, че след няколко часа би трябвало да е в чужбина. Бързо си събра багажа и хвана първия аероплан, с цел да отиде в точния момент и да го тестват “.

Според непотвърдена информация най-късно до две седмици ще има вест за Йомов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР