Мистерията на изграждането на чудото на света е на 5000

...
Мистерията на изграждането на чудото на света е на 5000
Коментари Харесай

Откриха предмет на 5000 години, криещ тайна за Хеопсовата пирамида

Мистерията на построяването на чудото на света е на 5000 години, само че специалистите споделят, че най-сетне може да бъде разкрита.

Фрагменти от 5000-годишна пирамида на Хеопс в Гиза бяха инцидентно открити в кутия от цигари в Университета в Абърдийн, оповестиха учени от институцията в сряда.



„ Надяваме се, че от дълго време изгубеният египетски артефакт ще хвърли светлина върху случая с Хеопсовата пирамида “, се споделя в формалното изказване.

Намереното парче дърво е част от обекта, който е открит през 1872 година в камерата на пирамидата от археолога Уейнман Диксън.

Нийл Къртис от Музея по археология в университета в Абърдийн има вяра, че откритието безспорно ще провокира интерес към артефактите от Диксън и ще хвърли повече светлина върху метода, по който е издигната Великата пирамида.

„ Голямата пирамида на Хеопс е ​​висока 139 метра и е издигната преди 5000 години. „ Това е най-голямата в групата на пирамидите в Гиза, най-старата и единствена непокътната от седемте международни чудеса на древността, “ споделя Къртис.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР