Мистерия с мъртво момиче във Велико ТърновоТялото на девойката е

...
Мистерия с мъртво момиче във Велико ТърновоТялото на девойката е
Коментари Харесай

Разследват смъртта на 15-годишна ученичка

Мистерия с мъртво момиче във Велико Търново
Тялото на девойката е намерено в околност в региона на хижа край квартал “Зона В”

Роднините подозират ликвидиране

Криминалисти от Велико Търново проверяват мистериозна гибел на ученичка. Тялото на 15-годишното момиче е намерено в сряда вечерта в региона на Хижата на алпиниста в квартал “Зона В” в остарялата столица.

Девойката на име Ипек живеела във великотърновското село Ресен и учила в Професионалната гимназия по електроника “А. С. Попов”.



Приятели и родственици на Ипек я оповестили за търсене посредством фейсбук.

В интернет се популяризира информация, че девойката е била оповестена за търсене от дни и че най-вероятно става въпрос за ликвидиране, само че от ОДМВР и прокуратурата обявиха, че работят по доста версии.

Трупът е бил открит от инцидентни жители в сряда към 18,30 часа. Там е открит и разкъсан на дребни елементи интернационалния паспорт на момичето. При първичния оглед по тялото са открити пострадвания, които най-вероятно са от рухване. Работи се по всички версии - трагичен случай, самоубийство, по неволя или съзнателно ликвидиране, оповестиха от Окръжна прокуратура във Велико Търново.

Наблюдаващият прокурор Радослав Косев разясни, че момичето е забелязано за последно в сряда сутринта към 7,30 часа в Горна Оряховица. Тогава девойката се е срещнала със своя позната.

Роднините на момичето настояват, че в последните си часове Ипек е била с 41-годишен мъж, с който по техни думи тя имала връзка.

“Възможно е да е той. За последно разговарях с него в сряда по обед. Казах му: “Върни момичето, с цел да си нямаш проблеми.” Той ми отговори: “Добре, ще я върна”. После си изключи телефона”, описа Ивайло Савов от селото.

Появиха се и информации, че вечерта преди да бъде открита мъртва, Ипек е нощувала с по-възрастния мъж в хотел на 7 км от Велико Търново. От полицията и прокуратурата отхвърлиха коментар. Казаха единствено, че все още няма арестувано лице за гибелта на 15-годишното момиче.
Майката Анелия Илиева: Наркоман хвърли детето ми от скалите
Близките на момичето са в потрес и упрекват 41-годишен мъж за съпричастен към закононарушението. “Загубено е към този момент моето момиче, няма го - умряло! Този, който отвлече детето ми и го хвърли от скалите. Този човек е наркоман, мафиот”, плаче майката на Ипек - Анелия Илиева. По непотвърдена информация, осмокласничката имала близки връзки с 41-годишен мъж от селото. Въпреки обвиняванията на околните към него обаче, досега няма арестуван причинител.

Добро семейство
Съучениците на Ипек са в потрес


Кметът на село Ресен - Йорданка Колева съобщи, че научила сутринта за съдбовния случай от директорката на гимназията Нели Николова, която я уведомила. Управничката съобщи, че не познава фамилията, защото в селото живеят 2200 души и занапред ще разбере повече за него.

“Детето е доста положително, доста постоянно ходеше на учебно заведение, от доста положително семейство е от Ресен. Свързала съм се с полицията, само че не знам никакви подробности”, съобщи и директорката на гимназията Нели Николова. Тя добави, че девойката учила в 8 А клас, паралелка “Компютърна техника и технологии” и че нейните съученици сега са доста смутени, като разбрали за нещастието от обществените мрежи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР