Мистериозно древно събитие е предизвикало повече от 100 000 експлозии

...
Мистериозно древно събитие е предизвикало повече от 100 000 експлозии
Коментари Харесай

Мистериозно древно събитие отключва избухването на 100 000 свръхнови

Мистериозно антично събитие е провокирало повече от 100 000 детонации на свръхнови от дълго време, доста от дълго време в нашата вселена Млечен път, считат откриватели.

Подробности за стихийното събитие, станало преди сред 8 и 13,5 милиарда години, бяха разкрити в стряскащо ясно изображение, снимано от телескоп.

Много огромният телескоп (VLT) на ESO (Eвропейската южна обсерватория) в чилийската пустиня Атакама, е разрешил на учените да разкрият нови детайлности за историята на раждането на звездите.

Изображенията, снимани от телескопа, разкриват до момента незнаен интервал в историята на нашата вселена.

В публикация оповестена в списание Nature Astronomy, откривателите споделят, че към 80 % от звездите в централния регион на Млечния път са образувани в най-ранните години на нашата вселена, преди сред 8 и 13,5 милиарда години.

За към шест милиарда години след този интервал се раждат едвам няколко звезди. Този спокоен интервал обаче, e бил завършен от интензивно образуване на звезди преди към един милиард години, се твърди в обявата.

„ Противно на това, което беше признато до момента, установихме, че образуването на звезди не е непрестанен развой “, споделя Франсиско Ногерас-Лара, който управлява нови проучвания на централния район на Млечния път, като част от екип на Института по астрофизика на Андалусия в Гранада, Испания.

„ Условията в проучвания регион по време на този принудителен развой на интензивно образуване на звезди, би трябвало да са приличали на тези в галактиките където образуването на звезди е най интензивно и те се образуват със скорост над 100 слънчеви маси годишно.

„ Този изблик на активност, който би трябвало да е довел до детонацията на повече от 100 000 свръхнови, евентуално е бил едно от събитията в цялата история на Млечния път излъчило най-вече сила “, споделя Ногерас-Лара.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР