Мистериозните области на Плутон, които приличат на змийска кожа може

...
Мистериозните области на Плутон, които приличат на змийска кожа може
Коментари Харесай

Мистериозни области на Плутон може да съдържат вещества отпреди раждането на Слънчевата Система

Мистериозните области на Плутон, които наподобяват на змийска кожа може да съдържат субстанции, които предшестват раждането на Слънчевата система, показват учени, представени от Space, написа организация Фокус. Сондата New Horizons на Националната галактическа организация на Съединени американски щати (NASA), видя странния пейзаж в източната част на фамозното “сърце ” на Плутон по време на историческото си прехвръкване през предишния юли. Компютърни модели, основани от екипа на експедицията допускат, че “люспите ” в действителност са компактно групирани възвишения с височина почти 500 метра. “Относителното разстояние посред им от сред 3 и 5 километра ги прави едни от най-стръмните формирования, следени на Плутон, ” споделя Оркан Умурхан от NASA.

Измерванията на New Horizons демонстрират, че в района, затрупан със “змийска кожа ”, доминира метан и частично вода. Люспообразните върхове евентуално се състоят от чист метанов лед или от лед от метанов клатрат - метанови молекули, обградени от водни молекули, изяснява Умурхан.

Не е ясно дали чистият метанов лед е задоволително здрав, с цел да поддържа толкоз стръмни скатове за дълги интервали от време при изискванията на Плутон. Ако вместо това възвишенията се състоят от метанови клатрати, които на Земята се срещат надълбоко в океаните, то това би било удивително, съгласно Умурхан.

Последните проучвания допускат, че метановите клатрати в ледените луни във външната част на Слънчевата система и в пояса на Кайпер са се формирали преди раждането на самата Слънчева система - в първичната слънчева мъгливост. Това ги прави евентуално едни от най-древните материали в Слънчевата система, акцентира Умурхан.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР