Мистериозни нокти оставиха експертите в недоумение, след като се появиха

...
Мистериозни нокти оставиха експертите в недоумение, след като се появиха
Коментари Харесай

Мистериозна находка: Жена откри „нокът от динозавър“ в градината си

Мистериозни нокти оставиха специалистите в неразбиране, откакто се появиха в градината на жена от Уелс, написа Sky News.

Лора Муркрофт сподели, че " мигновено си помислила, че е отдинозавър ", когато тя и брачният партньор й разкрили останките.

„ Аз и брачният партньор ми преди малко се бяхме върнали от разходка и той го видя на тревата. Изглеждаше праисторически – люспест нокът, сходен на гущер. Ние сме огромни почитатели на „ Джурасик парк “, тъй че незабавно си помислихме, че е от динозавър ", описа дамата.

Споделяйки снимкаонлайн, Лора накара локалните поданици да се замислят и дапредполагат.

Някои споделиха, че е крайник наптица, само че други подозираха някакво влечуго, алигатор или костенурка. Някои даже се пошегуваха, че е от филмовото страшилище, забелязано в Гремлини от 1984 година

Търсейки по-информирано мнение, Муркрофт се обърнала към зоопарка в Честър и близкия ветеринарен доктор. И двамата споделили, че нокътят е от птица, само че даже те не моглида се спогодят за типа.

„ Единият сподели, че е като от фазан, а другият - като от пуйка, тъй че към момента нямаме съответен отговор “, сподели Лора.

„ И в случай че идва от домашни птици или някакъв тип дивеч, какво се е случило с останалата част от животното и по какъв начин нокътят се е озовал там, където е? ", пита се Лора.

„ Най-много ми харесва нашето съмнение за велоцираптор. Не мислехме, че нещо сходно ще притегли вниманието на всички ", добави тя.

По подигравка на ориста догатката на Лора може да е по-близо до истината, в сравнение с тя осъзнава.

Съвременните птици произлизат от тероподите -група, която включва грабливи птици и тиранозавър рекс, съгласно Scientific American.

Архат Абжанов, биолог от Харвардския университет, съобщи: " Първите птици са били съвсем идентични с късния ембрион от велоцираптори. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР